Tot a punt per a la inauguració del 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Zoom

Aquesta setmana tindrà lloc als palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc una nova edició del Saló del Còmic. Novetats editorials i clàssics atemporals, autors, editors, llibreters, lectors i fins i tot herois de paper que durant uns dies seran de carn i ossos es donaran cita a la capital catalana entre demà dijous 15 i diumenge 18 de maig.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Aprofitant la confluència del centenari de la Primera Guerra Mundial, el tricentenari de la fi de la Guerra de Successió, els 75 anys de l’inici de la Segona Guerra Mundial i de la fi de la Guerra Civil, en aquesta 32a edició el tema principal del Saló seran les obres de gènere bèl·lic, a les que hi ha dedicada una de les grans exposicions de la fira, Còmics en guerra. Aquesta mostra antològica, que pretén cridar l'atenció sobre el poder del còmic com a eina de reflexió i anàlisi històrica sobre els conflictes armats, recull un total de 550 originals de tot el món, entre ells una trentena de dibuixos realitzats per presoners de camps de concentració, agrupa historietes sobre genocidis i exilis i es divideix en apartats cronològics en els que hi haurà capçaleres i vinyetes classificades segons els conflictes en els que estan inspirades.

A més, enguany l'esdeveniment -que incrementa fins a un 70% l'espai expositiu respecte de l'anterior edició i arriba als 32.000 metres quadrats de superfície- proposarà, com sempre, un munt d'activitats als seus visitants i es fixarà en els autors del còmic argentí, en l'auge del còmic autobiogràfic, homenatjarà els humoristes gràfics amb l'exposició Pel dret a somriure, sobre el debat polític generat al voltant del Dret a Decidir, i celebrarà dues grans efemèrides, els 85 anys del mariner Popeye, creat per Elzie Crisler Segar, els 75 anys de Batman, creat per Bob Kane, i els 40 anys de Wolverine, creat per Len Wein, Herb Trimpe i John Romita Sr

Entre els principals convidats estrangers al Saló del Còmic hi ha aquest cop figures com Brian Azzarello (100 Bullets), Pia Guerra (Y: The Last Man), Joe Sacco (Palestine, Footnotes in Gaza), Andrew Wildman (Transformers), Mike Carey (The Unwritten), Eduardo Risso (100 Bullets), entre d'altres.

I també hi haurà videojocs. A l'espai Nintendo, els visitants podran provar en primícia l'esperadíssim Mario Kart 8 per a Wii U, així com multitud de jocs per a Nintendo 3DS, entre els que destaquen Luigi's Mansion 2, New Super Mario Bros 2, Mario Party: Island Tour, Inazuma Eleven o The Legend Of Zelda, per citar-ne només uns quants. No cal dir que en les nostres notícies sobre l'esdeveniment, com fem sempre, ens fixarem especialment en la presència dels productes d'oci electrònic, que no ha parat d'augmentar en els darrers temps .

El certamen, al qual dedicarem diferents articles durant la seva celebració, té el suport del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i la Diputació de Barcelona.

Zoom