#androidcatalà: Samsung respon [ACTUALITZADA]

3 min

Amb motiu de la polseguera que ha aixecat que transcendís que els telèfons intel·ligents de Samsung que incorporen Android no ofereixen dins de les opcions d'idioma la possibilitat de configurar l'aparell en llengua catalana, com sí que permeten altres aparells que fan servir el mateix sistema operatiu, des d'Ara VaDeJocs,a més de sumar-nos a la campanya #androidcatalà i de deixar clara la nostra posició en un text d'opinió, hem consultat Samsung per tal d'assabentar-nos de les motivacions de l'exclusió de la nostra llengua en els seus aparells. Tot just acabem de rebre resposta del Departament de Relacions Públiques de la filial espanyola de l'empresa coreana.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Per bé que Ice Cream Sandwich, laversió 4.0 del sistema operatiu de Googleper a telèfons intel·ligents, compta amb el català com a idioma seleccionable en les opcions de configuració idiomàtica, el català no és present en els terminals deSamsung que fan ús d'aquest sistema operatiu, com aquests darrers dies s'ha donat a conèixer. Hem volgut saber què ha motivat aquesta exclusió i hem demanat a Samsung si aquesta situació és quelcom circumstancial i si serà restituïda aquesta opció idiomàtica.

En la seva resposta, Samsung manifesta interès en la incorporació del català i aclareix que, pel que faa Android, el problema és que la implementació d'aquesta funcionalitat requereix un desenvolupament addicional per part de la companyia, cosa que fa que fa que el català no sigui present a hores d'ara en tots els seus productes, lamentablement.Samsung avança que la inclusió del català en els seus terminals és un procés que s'està implementant de forma progressiva, peròno ha concretatun termini per a la resolució del problema.

En la seva comunicació, Samsung ens ha fet notar que ja ha col·laborat amb la Generalitat de Catalunya en la incorporació del català a diferents telèfons mòbils de la seva marca. Efectivament, en el passatSamsung ha inclòs aquesta llengua en alguns dels seus smartphones, fonamentalment en dispositius de gamma baixa i de prestacions senzilles, com els terminals Samsung C3300, Samsung E1150, Samsung B2710, Samsung C5010 o Samsung E2550, però també en terminals de gamma mitjana, com el Samsung S3370, i en terminals considerats en el seu moment de gamma alta, com el Samsung Wave 723 o el Samsung S8500. Es dóna el cas, a més, que el sistema operatiu d'aquests dos darrers dispositius, BADA, és un programari desenvolupat perla pròpia Samsung.

Confiem que Samsung no abandoni ara aquella línia d'actuació i que aviat es confirmi la seva intenció d'introduir la nostra llengua en els seus nous mòbils. Per descomptat, aquesta és una qüestió que seguirem de prop des d'Ara VaDeJocs.

_____________________________________________

29/03/2012 ACTUALITZACIÓ: A dos quarts de sis d'aquesta tarda, com ahir us avançàvem, Samsung Mobile España ha informat públicament, via Twitter, que l'exclusió del català en els seus terminals telefònics amb sistema operatiu Android és només momentània i que inclourà la nostra llengua en properes actualitzacions del programari, així com la resta de llengües cooficials de l'estat espanyol.

Samsung Mobile España - @SamsungMobileES Estimados usuarios: Estamos trabajando para incluir todas las lenguas co-oficiales en nuestros dispositivos móviles. Gracias.

5:31 PM - 29 Mar 12 via web- Retweeted by VaDeJocs

stats