Videocomparativa: Mortal Kombat vs. DC Universe - Injustice: Gods Among Us

5 min

Tot i que dijous de la setmana que ve en podreu llegir un text d'impressions, aprofitant que d'aquí a ben poc comença el 31è Saló del Còmic de Barcelona i que Warner Bros. Interactive Entertainment hi tindrà un estand que visitarem en el que podrem jugar en primícia la versió final d'Injustice: Gods Among Us, hem decidit dedicar al joc una petita comparativa preliminar per tal que tant els afeccionats als superherois de DC com els fans de la sèrie Mortal Kombat puguin valorar com se'n surten les icones de l'editorial estatunidenca de còmic en els videojocs de lluita en base a l'evolució de la feina duta a terme primer per Midway Games a Mortal Kombat vs. DC Universe i després per NetherRealm Studios al nou títol, que apareixerà el proper 19 d'abril.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Tot i la proximitat aparent de Mortal Kombat vs. DC Universe i Injustice: Gods Among Us -dos jocs de lluita protagonitzats pels personatges de DC Comics- paga la pena d'explicar breument el perquè d'aquesta comparativa, ja que estem parlant de dos títols desenvolupats per dos estudis diferents -però només sobre el paper, com tot seguit veurem.

Com dèiem al principi, Mortal Kombat vs. DC Universe va ser desenvolupat per Midway Games, un estudi que va fer fallida el 2009 i que va haver de ser clausurat per bancarrota només un any després de llançar el joc. De fet, el darrer Mortal Kombat aparegut amb el segell de Midway va ser coeditat per Midway Games i Warner Bros. Interactive Entertainment abans que els actius de l'estudi de Chicago fossin adquirits per la cèlebre productora de continguts audiovisuals Warner Bros. i passessin a formar part, justament, de la seva editora de videojocs.

De manera que DC, Warner i la sèrie Mortal Kombat arrosseguen una relació tan convulsa com productiva, si tenim en compte que tot just fa quatre anys que existeix NetherRealm i ja han aparegut Mortal Kombat (PlayStation 3, PlayStation Vita i Xbox 360 - 2011), Mortal Kombat Arcade Kollection (Windows PC, Xbox 360 i PlayStation 3 - 2011) i està a punt d'arribar Injustice: Gods Among Us (Wii U, PlayStation 3, Xbox 360, iOS - 2013). En desgreuge de Warner, dit sigui de passada, per si hi ha a qui li passa pel cap de carregar-li el mort, convé aclarir que el film infame amb el nom de la franquícia va ser produït per New Line Cinema i perpetrat per Paul W. S. Anderson, realitzador normalment solvent però expert en versions cinematogràfiques de videojocs (Resident Evil, DOA: Dead or Alive) però també d'alguna pel·lícula fantàstica de culte, com Event Horizon.

Però tornant al tema: de les cendres de l'estudi creador de la sèrie Mortal Kombat en va sorgir NetherRealm Studios, responsables del darrer Mortal Kombat aparegut fins ara, una renovació de la franquícia i un gran títol de lluita que polia el que havíem vist al correcte però discret Mortal Kombat vs. DC Universe i suposava un nou pas per retornar la sanguinària sèrie de lluita a l'esplendor. A efectes pràctics, NetherRealm conté tant les llicències de Midway Games com bona part de l'equip humà que va generar els Mortal Kombat anteriors, inclòs, per descomptat, Mortal Kombat vs. DC Universe.

Qui estigui interessat en valorar els canvis, doncs, en tindrà prou de fer un cop d'ull al vídeo que trobareu al final del text. Tot i que apreciareu que estem un pèl rovellats perquè feia temps que no jugàvem a Mortal Kombat vs. DC Universe i tot just hem començat a participar en els primers combats d'Injustice: Gods Among Us, gràcies a la versió de prova que aquesta setmana ha aparegut tant a PlayStation Network com a Xbox Live ja hem pogut començar a valorar la feina feta per NetherRealm. I val a dir que esperem amb ganes el llançament del joc per tal de poder-ne esprémer la versió final, perquè el que estem descobrint promet.

Tot i que a Mortal Kombat vs. DC Universe podíem explotar la tridimensionalitat de les arenes, fer desplaçaments laterals i esquivar l'embat de l'oponent retrocedint vers el fons de l'escenari, com a la sèrie Tekken, a Injustice: Gods Among Us s'ha optat per constrènyer l'acció i emmarcar els combats estrictament en el pla bidimensional, a l'estil dels Street Fighter i com ja va optar per fer NetherRealm amb Mortal Kombat, a la manera tradicional de la franquícia. Els escenaris, però, són al nou joc tant o més interactius que els del darrer títol de Midway: veurem salts al buit, llançaments entre plataformes, destrucció d'elements de l'entorn, ús ofensiu d'objectes circumdants i canvis de nivell impressionants. Tots els modelats dels personatges són nous: mentre que els de MKvsDCU eren propers als dissenys de personatges de la Silver Age, els d'I:GAU són inspirats en les pàgines actuals de les noves aventures dels personatges -cosa que valorarem en el seu moment, no volem avançar-vos encara el contingut del text d'impressions, que aprofundeix en aquest i en d'altres aspectes.

El salt gràfic és notable: càmera més allunyada dels personatges però major definició i escenaris més detallats. Sense desmerèixer MKvsDCU, és molt apreciable la millora en les animacions, un pèl espasmòdiques en el joc del 2008. Tot i que a I:GAU hi ha atacs que recorden molt els de l'anterior joc de lluita dels personatges de DC (fet lògic, d'altra banda, donats els poders característics o les armes personals i intransferibles de cada lluitador), tot ha estat revisat, corregit, augmentat i dotat d'una espectacularitat sensiblement major, que repercuteix en l'escala del joc, augmenta l'èpica i reforça la naturalesa superheroica dels personatges.

I és que en el fons potser era un experiment estrany combinar els personatges sanguinaris de Mortal Kombat amb superherois i supermalvats, vaques sagrades del món del còmic. Amb tot, vistos els resultats d'aquest Injustice: Gods Among Us i encara a falta de poder analitzar adequadament la versió final del joc, semblar clar que caldrà celebrar aquell experiment si és el que ha permès que estiguem a punt de poder gaudir d'un joc de lluita tan intens com promet l'avançament que hem pogut degustar del nou títol de NetherRealm protagonitzat pels personatges dels còmics de DC. Us deixem amb el breu vídeo comparatiu en el que Batman i Wonder Woman s'estomaquen de valent pels terrats de Gotham City, per tal que pugueu valorar les diferències i l'evolució entre tots dos jocs. I ben aviat, les nostres impressions completes de la demo.

stats