Ubisoft sorprèn al PRE-E3 amb Watch Dogs

4 min

La multinacional francesa Ubisoft, amb Yves Guillemot al capdavant i la presentadora Aisha Tyler com a mestre de cerimònies, han sorprès l'audiència amb la que ha estat la que ja ha estat qualificada per la major part de la premsa i dels afeccionats videojugadors com la millor conferència de l'E3 2012 fins al moment.

A l'espera de possibles sorpreses per part de Sony i Nintendo, després de la presentació d'Ubisoft la premsa i els tafurs ja tenen un clar candidat com a vencedor per a aquest E3. El gegant francès de l'entreteniment electrònic ha sortit a escena amb tots els seus trumfos, ha ensenyat pit i cuixa... Potser més pit que cuixa amb els jocs Just Dance 4 i Far Cry 3, que han inaugurat l'acte. Primer, dansa de ballarines atractives, després escenes potser virtuals, però suggerents i eròtiques, potser és una forma bastant primària de cridar l'atenció de l'audiència, però el conjunt del que se'ns ha mostrat a continuació justificava tota l'expectació generada i no era només un recurs fàcil per fer badar els assistents a l'acte i la gernació que ha seguit la conferència per internet.L'acte, amb un format molt ianqui, ha servir per mostrar videojocs com Splinter Cell Blacklist (que ja havíem pogut veure a la conferència de Microsoft),Marvel Avengers Battle for Earth (per a Kinect i Wii U), Rayman Legends, Yourshape Fitness Evolved 2013, Assassin’s Creed III, Sports Connection o ShootMania (un joc de trets en primera persona desenvolupat per l'estudi Trackmania).

Potser en un principi la sensació generalitzada era que ens trobàvem, simplement, davant d'una conferència més, amb l’afegit interessant que ha els espectadors han pogut fer-se una idea de les possibilitats del control de Wii U, amb una demostració deRayman Legends que ha servit per donar mostrar, des de bon principi, del suport clar d'Ubisoft a aquesta nova plataforma de Nintendo.

Però la cosa però s’ha començat a escalfar quan s’ha pogut veure un espectacular vídeo de presentació d’un joc de zombis ambientat al Regne Unit. Un títol per a majors de divuit anys, exclusiu per a Wii U: Zombi U.

Hem pogut veure també noves imatges d'Splinter Cell Blacklist, un títol del que ja hem pogut fer un primer tast hores abans, a la conferència d'Xbox 360.Un joc que es desenvolupa en territori àrab i en el que sembla que Sam Fisher deixa en part de banda el sigil i l'espionatge, talment sembla que el personatge de Tom Clancy ha après tècniques de combat cos a cos dels assassins d'Assassin's Creed. Blacklist serà llançat durant la primavera de l'any que ve.

Arriba el moment de veure noves imatges de la propera iteració de la saga Assassin's Creed, una de les franquícies estrella d'Ubisoft i una de les llicències que més ha recaptat arreu del món en els darrers temps. Assassin's Creed III presenta Connor, un nou avantpassat de Desmond Miles, com Ezio i Altair.El tràiler de presentació d'Assassin's Creed III és tan espectacular com ho han estat els tràilers de presentació d'episodis anteriors, o encara més:entorns nevats, asolellats, nocturns, frondosos... La varietat d'escenaris és notable. Pujarem per arbres i roques més que no per edificis: lluny d'entorns urbans, Connor és tan àgil i hàbil com els assassins que coneixem. Veiem escenes de joc real en les que el nou assassí grimpa pels arbres d'un bosc, també caça i lluita amb llops. Les faccions del nou protagonista segueixen recordant les de Desmond, Ezio i Altair, però evoquen alhora trets característics dels nadius americans. Apreciem animacions noves, més realistes. Els escenaris són detallats i plens d'activitat, personatges i objectes.Com en el cas dels anteriors capítols de la sèrie, coincidirem amb un bon nombre de personatges històrics reals. Us recordem hem publicat recentment un avanç complet del joc.

Però el punt àlgid de la conferència de premsa d'Ubisoft ha arribat quan, després d’un combat entre dos equips de l’elit dels e-sports formats per tres homes i tres dones, Yves Guillemot ha presentat una nova IP: Watch Dogs. Jonathan Morin ha posat en situació a tots els espectadors posant en context a tothom per acabar ensenyant un tràiler i una part del nou videojoc. Whatch Dogs ha deixat a tothom bocabadat amb el seu desplegament gràfic i amb una història enigmàtica amb tocs ciberpunk. Un argument que sembla realista i no pas tan llunyà com el d'altres exponents de ciència-ficció. Una història on les ciutats, les persones i tota la informació estan totalment controlades per ordinadors, la gestió dels quals va a càrrec d’empreses privades.

Watch Dogsserà unsandboxd’acció en tercera persona. Acció dinàmica, explosions, temps alentit. Els elements que combina no són gaire originals, però com els combina! Pel que sembla, el personatge que controlarem és capaç de deixar fora de funcionament qualsevol dispositiu electromecànic amb pulsacions electromagnètiques. Hi ha fases de joc de trets, investigació, acció, misteri i ciència-ficció."La connexió és poder", resa el subtítol d'aquesta nova franquícia, que ha acaparat ràpidament l'interès a les xarxes socials, esperem que no succeeixi com va passar ambI’m Alive, que va centrar tots els comentaris quan va ser presentat però que ha acabat convertit en un títol potser molt interessant però clarament menor.

En resum, l'acte d'Ubisoft ha impactat tothom que ha pogut seguir-lo. Són nombrosos els videojocs presentats i la seva qualitat sembla innegable. Des d'Ara VaDeJocs els seguirem tots amb molta atenció. Mentrestant, aquells que us l'hagueu perduda podeu recuperar la conferència de premsa completa:

stats