Thor - Bring The Thunder, un bon "arcade", de franc

3 min

En els darrers temps parlem sempre de gràfics fantàstics, de jocs de darrera generació, d'apartats tècnics punters i de fantàstics espectacles visuals. Ben bé sembla que no recordem aquella època en la que, sense tant d'artifici i pirotècnia, aconseguíem gaudir de jocs igualment extraordinaris que ens atrapaven durant hores amb un plantejament senzill. A Marvel, l'anomenada Casa de les Idees, han decidit retre un homenatge a aquells títols arcade de les primeres videoconsoles, i ho han fet amb un joc gratuït, protagonitzat per Thor, el déu del tro, per a promocionar la pel·lícula del mític fill d'Odí.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Com en d'altres ocasions, la nova estrena cinematogràfica protagonitzada per un heroi sorgit de les pàgines d'un còmic vindrà acompanyada d'un videojoc, desenvolupat per Sega, un beat'em up en la línia de God of War, canviant la mitologia grega per la nòrdica. Aplaudim el fet que, alhora, Marvel hagi decidit llançar aquest joc flash que podem jugar de franc al web oficial de l'editorial. I hem de reconèixer que, lluny de ser un subproducte galdós, resulta d'allò més addictiu, té poc a envejar a aquells títols clàssics de l'era dels vuit bits. Té elements de joc de plataformes, d'aventura i de beat'em up. Molt modest i molt senzill, però ben fet i terriblement addictiu.

A més del propi Thor, equipat amb Mjolnir, el seu martell màgic, trobarem la seductora i malèfica Encantadora, l'encisadora i intrèpida Lady Sif, els elfs obscurs, l'Home Absorbent i fins i tot el dimoni flamíger Surtur. Hi ha dames en perill, aliats a qui hem de rescatar i perversos enemics que posaran en perill tant Asgard, la llar dels déus nòrdics, com Midgard, la nostra terra.

Recorrerem les torres d'Asgard, les coves d'Svartalfheim, on viuen els elfs obscurs, l'infern de Muspelheim, poblat per dimonis, i Midgard, finalment, el planeta terra. La mecànica és senzilla: Anar d'un punt a un altre, mirant d'evitar les trampes, els fossars profunds, els sostres que s'esfondren i els monstres ominosos que volen encalçar-nos. Pel camí trobarem tresors, augmentarem la nostra força i el nostre control dels llamps i recollirem pomes màgiques, les daurades augmentaran la salut de Thor, les vermelles augmentaran la nostra puntuació.

Hi ha dos modes de joc. Un mode Campanya, que segueix un fil narratiu i que es divideix en els tres territoris que ja hem esmentat, i un mode Supervivència, en el que els enemics no deixaran d'aparèixer i haurem de desfer-nos del màxim nombre de contrincants que ens sigui possible, en un entorn tancat, abans que no aconsegueixin liquidar-nos. En tots dos modes de joc podem seleccionar el nivell de dificultat, haurem de triar dificultat normal o bé dificultat èpica.

La pel·lícula del déu del tro tot just acaba d'estrenar-se la darrera setmana d'abril, i el joc de Sega ha acompanyat l'aparició de l'asgardià a la cartellera. El joc flash que podeu trobar al portal web de Marvel resulta una alternativa molt entretinguda per als qui vulgueu continuar vivint les aventures de Thor al vostre navegador, a la manera clàssica i totalment de franc.

stats