Tecmo Koei ja treballa en jocs per a Project Cafe i Nintendo promet que no abandonarà Wii

2 min

Com és ben sabut, Nintendo presentarà a l'Electronic Entertaiment Expo d'enguany una nova videoconsola de saló. Ja hi ha desenvolupadores treballant en nous títols per a aquest nou dispositiu d'entreteniment electrònic; és el cas de Tecmo Koei. Amb tot, per la seva part, Nintendo assegura que no decaurà l'interès per seguir dotant Wii de videojocs de qualitat que s'incorporin al seu cada cop més nombrós catàleg.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

La companyia japonesa d'edició i desenvolupament de videojocs Tecmo Koei prepara ja alguns videojocs per a la nova consola de saló de Nintendo, coneguda únicament, per ara, amb el nom en clau de Project Cafe. Així ho ha assegurat Yoichi Erikawa, el President Executiu de l'empresa, en una recent reunió de balanç dels resultats de la companyia. Segons ha afirmat Erikawa, Tecmo Koei s'ha caracteritzat per acompanyar el llançament de noves plataformes amb els seus jocs. Pel que sembla, els seus estudis treballen ja en programari per a la nova portàtil de Sony, coneguda de moment amb el nom d'NGP, i ha avançat que no volen faltar tampoc a la cita amb l'aparició de la successora de Wii.

Tecmo Koei, tot i la crisi que ha comportat un descens sensible de les vendes, ha aconseguit en el passat exercici fiscal augmentar els guanys de la companyia prop d'un 400%, cosa que ha fet ascendir els ingressos de la companyia fins als 3.300 milions de iens aquest darrer any. Aquest holding empresarial japonès ha venut més de cinc milions i mig de jocs amb el seu segell durant aquest temps. El seu producte més exitós, que ha arribat a vendre més de sis-centes mil còpies a tot el món, ha estat Dynasty Warriors 7; un joc que, curiosament ha estat valorat de manera molt diversa i desigual per part de la crítica especialitzada però que ha estat molt ben acollit pels afeccionats a la franquícia.

Tot i que resulta evident que Nintendo es preocuparà de donar tot el suport a la seva nova videoconsola, fonts de la companyia ja han manifestat que seguiran preocupant-se de dotar Wii de jocs interessants: Rob Lowe, encarregat de producció de Nintendo al Regne Unit ha assegurat que aquest mateix any se sumaran una bona colla de títols de qualitat al catàleg de la consola, que no pararà d'augmentar en un futur immediat. En una entrevista exclusiva concedida a MCV, l'alt càrrec de Nintendo ha parlat del pack Mario Kart Wii, dirigit a un públic familiar i concebut per a satisfer aquells qui cerquen un primer dispositiu d'entreteniment digital domèstic. Al marge de l'interès de Nintendo per aquest nou sector de públic potencial, Lowe també ha esmentat Wii Play: Motion, que apareixerà el juny, i Legend of Zelda: Skyward Sword, encara sense data prevista de llançament.

Segons es desprèn de les declaracions de Lowe, 2012 serà un gran any per a Wii i hi haurà grans sorpreses per als posseïdors de la consola.

stats