Sony tempta els caçadors de recompenses

2 min

Com veieu, desgraciadament, sovintegen en els darrers temps les notícies sobre la xarxa online de PlayStation 3, i cap de les informacions que hem anat divulgant sobre l'afer de l'atac informàtic a PlayStation Network no suposa la fi del problema. Sony no pot oferir encara una solució definitiva, però està disposada a fer tot el possible per a atrapar els responsables de la intrusió no autoritzada a PSN i dur-los davant de la justícia perquè responguin per la substracció d'unes dades privades que, pel que sembla, no estaven tan protegides com els usuaris de PS3 i la pròpia companyia d'entreteniment haurien volgut pensar.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Sony havia assenyalat originalment Anonymous, un polèmic col·lectiu d'activistes informàtics que ja havia pres anteriorment el gegant japonès de l'oci electrònic com a blanc d'alguna de les seves accions. El grup s'havia desvinculat de l'acció amb un comunicat en el qual negaven tota responsabilitat en l'afer, però recentment, en declaracions al Finantial Times , dos membres veterans de la organització revelaven que potser Anonymous no es del tot aliè a l'atac:

No som un grup organitzat de hackers, sinó un conglomerat d'activistes. Però si un hacker.

Sony també ha fet públic que ha forçat la clausura d'un lloc web que havia divulgat més de 2.500 noms i adreces parcials extretes de comptes d'usuari de PlayStation Network. Pel que sembla, Sony podria reafirmar-se en aquesta línia expeditiva d'actuació i fins i tot considera seriosament la possibilitat d'oferir una sucosa recompensa a qui faciliti informació que permeti d'atrapar als infractors.

En qualsevol cas, de nou, pel que fa al restabliment del servei, els usuaris haurem de seguir esperant un temps: Des de Tokio, el portaveu de Sony acaba de fer públic que PlayStation Network no tornarà a estar operativa ben bé fins a finals de mes:

Estem posant en funcionament un nou sistema de seguretat per a PSN. Es mantenen sense canvis els plans de reactivació, esperem posar de nou en marxa l'entorn online de PS3 el proper 31 de maig.

stats