Sony presenta Killzone 3

3 min

Ahir dilluns vam tenir ocasió de provar Killzone 3 en una demostració exclusiva organitzada per Sony per a la premsa a Fnac - El Triangle, a Barcelona. Us oferirem durant el dia d'avui una completa ressenya de l'experiència, en una sèrie d'articles especials en els quals ens ocupem d'explicar-vos què ha passat amb Sev i Rico, com continua la seva missió al planeta Helghan i com és jugar a un joc de trets en primera persona en tres dimensions i controlar-lo amb PlayStation Move, el nou comandament gestual de Sony PlayStation 3.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

El joc, desenvolupat per l'estudi holandès Guerrilla en exclusiva per a PlayStation 3 apareixerà ben aviat, aquest 23 de febrer, amb una classificació per edats PEGI +18, i sortirà a la venda en quatre edicions ben diferenciades: la versió stand alonestand alon o bàsica, l'edició col.leccionista (amb digipack i mapa multijugador online de Killzone 2), l'edició Helghast (amb un bust d'un soldat de les forces Helghast dins del qual hi podrem trobar un llibre d'art, una figura d'un Helghast, tres codis que permeten aconseguir puntuació i experiència extra per al rànquing online i també armes exclusives i la versió del joc per a col.leccionistes), una edició que vendrà conjuntament el joc amb un DualShock 2 verd militar que ens oferirà el comandament per un preu de 29,99 €, cosa que suposa un estalvi significatiu respecte del que ens costarien joc i comandament comprats per separat). Hi haurà, també, un PlayStation 3 Killzone 3 Bundle, que inclourà la consola de nova generació de Sony amb el joc. També sortirà a la venda per 50 € una pistola que permet d'acoblar-hi PlayStation Move i fer el control encara més realista, tot i que les unitats disponibles seran limitades.

La història del nou episodi comença on acaba Killzone 2: l'emperador Visari, el malvat dictador Helghast, mort als peus dels soldats de les forces especials ISA, Sev i Rico. Potser han guanyat la batalla però no pas la guerra: Visari ha caigut però deixa enrere un món amb política de lluites internes fratricides. A més, ha tingut temps d'activar un terrible regal de comiat, una bomba nuclear detonada a Pyrrhus, la capital helghan. Els nostres herois es troben sense possibilitat d'aconseguir nous reforços i amb les provisions al mínim, hauran de lluitar per a sobreviure enmig d'uns escenaris devastats i sota el foc de l'artilleria enemiga.

Campanya offline i multijugador online

Ens trobem davant d'una impressionant superproducció, hem pogut control·lar nous vehicles i fer ús de noves armes més poderoses, tot i que durant l'acció només en podem dur dues. Ha estat implementat un nou sistema de lluita cos a cos realment explícit que augmenta l'espectacularitat de les escenes. Les noves cinemàtiques confereixen al joc de Guerrilla un aspecte d'allò més cinematogràfic.

ESPECIAL KILLZONE 3: Anàlisi dels gràfics de Killzone 3.

El multijugador ha estat molt millorat, inclou el clàssic Deathmatch, però també un nou mode operació, que reuneix una sèrie de missions cooperatives complementàries del mode història. També s'han incorporat noves escenes cinemàtiques exclusives del multijugador, que revelen parts significatives de la història dels nostres herois.

Com hem avançat, una de les novetats més importants serà la possibilitat de jugar amb Move (no operativa en el mode cooperatiu a pantalla partida) i la compatibilitat del joc amb pantalles 3D. Potser això darrer no suposa encara un factor significatiu per a convèncer un grup massa nombrós de jugadors que adquireixin el joc, ja que són encara molt poques les llars equipades amb pantalles que permetin apreciar les tres dimensions, però sembla clar que a Sony estan convençuts que en un futur aquesta tecnologia sí que podria comptar amb el favor d'un públic prou significatiu.

La major força de Killzone 3, pel que hem pogut comprovar, és la seva gran capacitat immersiva, fins i tot podem dir que arriba als fans tradicionals dels FPS, però també un públic casual, el joc resulta molt accessible per a usuaris amb una certa aversió cap als jocs de trets en primera persona, ja que per mitjà de Move el control resulta senzill, natural i instintiu.

ESPECIAL KILLZONE 3: Anàlisi exhaustiva de les diferents opcions de control de Killzone 3.

stats