Sony en prepara una de molt grossa

Zoom

Hi ha hagut en els darrer mes un veritable devessall de rumors al voltant de la possibilitat que s'anunciï ben aviat una nova PlayStation. Amb els darrers vídeos publicats per la companyia japonesa i la filtració d'una imatge del que podria ser el comandament d'un nou dispositiu, sembla clar que, efectivament, Sony en prepara una de molt grossa.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Sony ha difós a través del seu canal de vídeos a YouTube un parell de vídeos titulats "The Beginning" en els que explica les fites de la seva primera videoconsola, PlayStation. Tot indica que aquests dos vídeos, un de més sintètic a mode de teaser i un de més extens i explicatiu, que traduïm i transcrivim íntegrament i que trobareu al final d'aquesta notícia, són els primers d'una sèrie de documents en els que Sony Computer Entertainment repassarà els grans moments i les grans xifres que les seves plataformes d'entreteniment domèstic ens han ofert en els darrers vint anys.

Zoom

Tot indica que Sony anirà alliberant nous vídeos en els propers dies, una maniobra de màrqueting per preparar la notícia que, previsiblement, aquest proper 20 de febrer, donarà a conèixer al món. Per descomptat, restarem a l'expectativa i us informarem de qualsevol novetat destacable que sorgeixi en aquest temps.

El novembre del 1993 a Tokio, al Japó, Sony, el primer fabricant mundial d'electrònica de consum, va afegir-se al món dels videojocs amb la creació d'una nova divisió, Sony Computer Entertainment.

El desembre del 1994, Sony Computer Entertainment va llançar oficialment la seva consola, coneguda amb el nom de PlayStation, construïda amb tecnologia de gràfics tridimensionals en temps reals, el processador més ràpid en el món dels jocs i la unitat CD-ROM de fabricació pròpia de Sony. Sony es disposava a llançar una videoconsola que ja no seria només una joguina sinó un dispositiu interactiu per a totes les edats.

Llançada primer al Japó, el debut de Sony a la indústria dels videojocs va suposar un repte competitiu i va assolir la xifra d'un milió d'unitats venudes en només sis mesos. El següent desafiament seria dur l'entusiasme de la consola al nivell més alt, l'escenari mundial. Reconeixent el poder de l'Electronic Entertainment Expo, la fira també coneguda amb el nom d'E3, la maquinària de màrqueting de Sony Computer Entertainment va impactar l'esdeveniment amb tota la seva força el 1995 amb una campanya de màrqueting agressiu que girava al voltant de la frase "No Estàs Preparat", en un intent de convertir PlayStation menys en un producte i més en estil de vida.

PlayStation va ser llançada oficialment el setembre de 1995 als Estats Units i Europa. Sony Computer Entertainment va acompanyar finalment el llançament de PlayStation amb un controlador DualShock, que presentava dues palanques de control analògic que milloraven el control i una funció de vibració que ajudava a fer més immersius els videojocs.

Amb un gran catàleg de jocs -com Parappa the Rapper o Crash Bandicoot- la consola de joc més potent del mercat, un controlador avançat DualShock i amb el suport d'una campanya de màrqueting intel·ligent i provocativa, PlayStation va esdevenir una de les consoles amb major nombre de vendes de tots els temps".