Sant Jordi, la forja d'una llegenda

2 min

El 23 d'abril, dia de Sant Jordi, és una data en la que s'acostuma a parlar exclusivament de llibres i de roses, però des del món de les noves tecnologies també apareixen propostes que intenten fer-se un forat al mercat, i a la vegada aportar el seu gra de sorra a la cultura catalana.

XAVIER MUNTADA | Barcelona

És el cas de l'empresa Epnuke Studio, que ja du dues entregues d'una triologia en forma de Gamebooks, actualment per a Android, que expliquen la història d'en Jordi de Barberà i el seu camí fins a convertir-se en Sant Jordi. Al primer Gamebook d'aquesta sèrie, Sant Jordi V.1: La Forja d'una llegenda, serem en Jordi, fill d'un camperol serf del senyor de Barberà, que viurà aventures i batalles que ens serviran per descobrir com era la vida dels comtats catalans durant el segle XI. I en la segona entrega, Sant Jordi V.2: Herois sense honor, ja com a escuders d'en Ramon Berenguer, passarem altre cop pels comtats catalans i per les taifes amb encara més aventures que ens hauran de dur fins al tercer capítol i últim de la triologia.

Un Gamebook es pot entendre com una evolució digital dels llibres de "Tria la teva aventura", en els que podies decidir, al acabar la pàgina, quina acció volies realitzar i saltar una pàgina o a una altra segons la decisió presa. Aquest cop, amb les noves tecnologies, les batalles no només seran escrites sinó que hi participarem amb tirades de daus, mentre il·lustracions acompanyaran el text, tot amenitzat amb l'inestimable banda sonora creada pel grup Faèrica.

stats