Rift: Planes of Telara es prepara per rebre la segona expansió

Zoom

Una expansió sempre és un punt d'inflexió en un MMO. No només aporten contingut sinó que inclouen noves zones, classes, un nivell màxim augmentat i nous modes de jugabilitat. Avui ens ocupem de Rift: Planes of Telara(Rift a partir d'ara) desenvolupat per Trion Worlds.Un joc amb més de 3 anys a les seves esquenes i actualment amb la possibilitat de jugar de forma gratuïta tot el contingut sense excepció.

EDUARD TRÈMOLS | Barcelona

Ja fa mesos queTrionWorldsva anunciar que estaven treballant en una nova expansió del seu buc insígnia Rift. L'actual versió del joc, PlanesofTelara, està a les acaballes i només li manca una actualització per fer el canvi a la 3.0 que serà, oficialment, la sortida de la nova expansió. La informació queTrionha compartit amb la comunitat de jugadors ha sigut escassa, sabem que la futura expansió estarà ambientada al Pla o Dimensió aquàtica amb zones submarines -ja es va fer una prova ampliant la zona deEmberIsle-, congelades i, en definitiva, on l'element aquàtichiestigui present en qualsevol de les seves formes i presentacions.

Una de les parts més importants de Rift és el sistema de classes anomenat soulsystemi què és un dels més complets que actualment hi ha al mercat. Aquest sistema funciona amb arquetips generals: Guerrer, Mag, Clergue iRogue(murri) i cada un d'aquests disposa de diferents souls (ànimes) per definir el seu rol i en general la seva classe. Cadascún dels quatre arquetips té deu soulsdisponibles..Les soulses poden mesclar en grups de 3, les sinergies o el nombre de punts de talent que posem faran variar molt el comportament del nostre personatge. Existeixen souls obuilds(conjunt de 3 souls) específiques per Jugador contra Jugador, Jugador contra Entorn i, en general, per tots els continguts del que disposa el joc. En ser un sistema tan robust la inclusió de noves souls i rols sempre és una bona nova.

Abans de l'arribada de la segona expansió tindrem la possibilitat de provar quatre noves souls, una per cada arquetip, i així tindre un petit tast del nou contingut que tindrem quan arribi la data definitiva. En aquest article parlarem de cada soul valorant quin comportament, rol i sinergia tindrà.

Per als més neòfits en el tema farem una breu explicació dels diferents rols de combat que podem trobar a un joc massiu en línia. En primer lloc tenim el DPS o DD (en anglès Damage Dealer) que és el Rol encarregat de provocar altes quantitats de dolor als enemics. El Rol que s'ocupa de curar als aliats és el Healer (sanador) i per acabar la trinitat tenim el Tank (tanc) que s'ocupa de provocar els enemics per atraure el seu odi i atacs. Després tenim els rols híbrids com els suports que poden ser sanadors híbrids o bé buffers / debuffers, el primer aporta beneficis als aliats i el segon perjudica els enemics. Ambdós ajuden al seu grup de forma directa, per això reben el nom de suport.

Liberator,la soulsanadora del Guerrer

Laprimera soulde la que parlarem és la deLiberatorque rebrà l'arquetip del guerrer. Per norma general quan ens imaginem un guerrer veiem un personatge fort amb una espasa o destral ben gran i que no frena davant de res o de ningú. O també un àgil soldat armat amb una arma a cada mà on la velocitat és el seu principal avantatge. Al Rift el guerrer és untankespecialista amb diferents souls ibuildsper cada ocasió, fortament armat amb un escut i armadura pesada pot fer front als enemics més poderosos i assegurar-se que nomésescentren en ell. PeròLiberatorno ampliarà cap d'aquests 2 rols sinó que aportarà a l'arquetip del guerrer la possibilitat de curar els seus aliats.

Rift_Liberator_1.jpg Zoom

Rift_Liberator_1.jpg

Aquestanova soulve directa del pla de la terra on gira bona part dellored'aquest atípic guerrer. ElsLiberatorsse submergeixen en aigües desconegudes per al guerrer i així crear el seu nou rol de curació. Han après a canalitzar la màgia de restauració a través dels camps magnètics als seus aliats. Estan especialitzats en una alta curació per segon sostinguda en àrea. Ja ho sabem, si veiem un guerrer llançant escuts d'absorció mentre s'obre pas atacant els enemics no cal preocupar-nos... Llevat que no sigui del nostre bàndol.

Oracle, un altre intent per convertir el Clergue ensupport.

El clergue del Rift és l'arquetip amb més opcions i varietat. És un magnífic sanador amb quatre soulsdedicadesa aquest rol. Hi té la mà trencada gràcies a la seva varietat: potents cures de grup o centrades en un sol jugador (per norma eltank). Cures en el temps o directes amb desenes d'habilitats i trucs amagats per assegurar la supervivència dels nostres aliats. Però no només es viu de curar, el clergue es pot convertir en un especialista en la màgia d'aigua o obscura i també ser un perillós contrincant cos a cos quan es transforma enShamano Druida -aquest últim amb el suport de diferents mascotes-. I si encara no enteníem prou també potser untank, no té la versatilitat del guerrer però el seu funcionament ambauto-curacionsi una alta capacitat de generar amenaça el converteixen en molt útil per qualsevol grup.

Rift_oracle_1.jpg Zoom

Rift_oracle_1.jpg

La pota que li faltava al clergue es diusupport, un rol híbrid capaç d'ajudar als aliats ambbuffs(beneficis), una mica de curació o bé adoptar el rol dedebufferi ser capaç de perjudicar els enemics amb diferents prejudicis i màgies que els debilitin. Fins ara aquest rol havia sigut relegat en alguns camps de batalla de jugador contra jugador, però calia sacrificar molt i no sempre era útil.

Gel, dolor i sang. Els oracles són vinguts d'un futur obscur on el seu mestratge en les habilitats desupporthan evitat l'aniquilació deTelara. Les seves habilitats giren amb els poders de l'aigua i la mort, igual que altres souls delclergue. La seva versatilitat al camp de batalla és immensa, poden aixecar la vida de raidssenceresd'aliats mentre els protegeixen amb escuts d'energia i milloren les seves estadístiques amb poderosos i variatsbuffs. Com a enemic no és convenient ignorar-los.

Arbiter, el poder d'un mag de batalla convertit entank.

Els mags són el personatge preferit per als jugadors que volen ocasionar un dany molt elevat, i el mag del Rift no és diferent. Domina totes les escoles de màgia, el poder del foc, el control de l'aigua i la comunió de tots els elements convergeixen en el mag. La seva ajuda és inestimable com a personatge encarregat de què els enemics caiguin ràpid però també té una potència increïble com a sanador -fent servir el poder de la natura com a eina principal- i també com a support / buffer, imprescindible a qualsevol raid. A la darrera expansió el mag va rebreuna soulque permetia lluitar cos a cos amb armes invocades per ell mateix. En general el mag és un personatge que hom busca per la seva capacitat d'atac.

Rift_arbiter_1.jpg Zoom

Rift_arbiter_1.jpg

Tela i escuts, una combinació ben curiosa però no impossible. Els Arbiters són mags que han estudiat habilitats d'invulnerabilitat per perfeccionar l'art de la mitigació màgica. Els poders de l'aigua i l'aire acompanyen aquest curiós personatge i provoca que les tempestes envoltin els seus enemics mentre inutilitza els seus atacs amb escuts. Per al poc que sabem i la descripció que ens ha donat Trionpodem deduir que serà un tank especialitzat en enemics màgics gràcies a la seva capacitat per inutilitzar aquests tipus de poders. Que no ens enganyin la seva aparença dèbil, aquests mags protegiran la primera línia del camp de batalla.

Physician, l'evolució delroguea sanador.

Elrogue-la traducció en català seria murri- és un personatge típic de qualsevol joc de rol. Amagat entre les ombres i equipat amb armes ràpides i letals i vestit amb armadura lleugera sempre espera el millor moment per atacar sense ser vist i fer caure l'enemic abans de ser descobert. Al llarg del temps aquesta definició ha canviat molt i el murri pot fer diferents rols. Enfocat a atacs amb subtilesa, o bé lluitant cara a cara contra l'enemic o bé convertir-se en un arquer que ataqui sempre a distància la varietat delroguemai decep. Al Rift hi cal sumar el rol de bard, unsupporthibridentre curació ibufferquealleuga la feina dels sanadors i complica molt la feina als enemics. També té l'opció de sertank, sense escut perquè es val de la seva capacitat d'esquivar i parar cops dels enemics.

Rift_physician_1.jpg Zoom

Rift_physician_1.jpg

L'únic rol que li mancava al murri del Rift era el de sanador. ElPhysicianés unanova soulbasada amb els coneixements que han adquirit evolucionant l'alquímia i aplicant aquests nous poders a la seva habilitat com arquer. La seva força recau en la possibilitat de curar a molta distància i així protegir-se dels seus enemics. Confiem que la sinergia ambla soulde bard sigui prou completa per crear diferents versions de sanador isupport.

Aquestesnoves soulssortiran abans del 3.0, presumiblement a la darrera actualització de la present expansió juntament amb un noutierde raids. El compte enrere per la futura expansió ha començat, i confiem queTrionfaci els moviments adequats per mantenir la qualitat de Rift dins del mónMMO. Una de les millores més necessàries és optimitzar el motor gràfic per assegurar una correcta experiència de joc que ara mateix en grans aglomeracions no es compleix. Ja fa quasi un any que van prometre una depuració de codi per augmentar latasadeframesperò de moment només hem vist poques millores que han afectat poc.

Estem molt pendents de com evolucionen les Dimensions -així s'anomena elhousingdel Rift-, ja que actualment té unes possibilitats d'edició i construcció envejables i cal que especifiquin cap a on millorarà aquesta característica. Un dels desitjos de la comunitat és que es permeti crear contingut, ja sigui camps de batalla, arenes o masmorres.