Resum de Nintendo Direct del 17 d'abril

2 min

Nintendo Direct és una vídeo-conferència que realitza Nintendo cada cert temps per anunciar petites dosis de novetats per a les seves consoles, potser anuncia un nou pedaç, un nou tràiler d'un joc ja conegut o que un joc japonès arriba a occident. Aquest cop Satoru Iwata, president de Nintendo i mestre de cerimònies d'aquesta presentació ha anat una mica més enllà del que és habitual i ha citat noms com Bravely Default, un nou Zelda d'estil clàssic o una nova entrega de Yoshi's Island.

XAVIER MUNTADA | Barcelona

Satoru Iwata ha començat presentant el videojoc Mario & Luigi: Dream Team Bros, una aventura en la que Mario haurà de tornar a rescatar a la princesa Peach, que aquest cop ha sigut segrestada dins mateix dels somnis de Luigi, així que ja d'entrada podem saber que el surrealisme i els gustos "refinats" del germà d'en Mario faran acte de presència en tot moment.

Al Nintendo Direct també ha aparegut el conegut Reggie Fils-Aime, president de Nintendo Amèrica, per presentar el que és una nova entrega de la sèrie The Legend of Zelda: A Link to the Past, sense tenir encara cap sobrenom final. En aquesta nou joc, amb gràfics actualitzats i situat en el mateix món que les anteriors entregues, en Link podrà utilitzar els efectes 3D per trobar nous camins basats en l'alçada, i fins i tot podrà convertir-se en un dibuix, que li facilitarà molt la feina al canviar la càmera de prespectiva. Està previst que el joc surti pel proper Nadal, i de moment ja hi ha el vídeo en 3D a la 3DS per comprovar com funciona tot plegat i com és el joc visualment parlant.

Durant la presentació també s'ha mostrat un tràiler de Bravely Default, un dels grans RPG japonesos que han sortit últimament i que no s'havia anunciat per territoris occidentals. Ara però, s'ha confirmat que la sortida d'aquest gran joc serà durant aquest 2013, mentre que al continent americà hauran d'esperar fins el 2014, en tots dos casos serà publicat per Nintendo.

Un altre dels projectes presentats, també per a Nintendo 3DS, ha estat un nou Yoshi's Island, amb els seus gràfics característics i l'ajuda dels simpàtics dinosaures amics de Mario i Luigi. Després de la seva sortida a Super Nintendo el 1995 i a Nintendo DS el 2006, tornarem a tenir una entrega d'aquesta franquícia durant aquest 2013 per a 3DS.

Per acabar la repassada al Nintendo Direct, també s'han presentat dues sorpreses, una que ja s'esperava i l'altra que ha trigat vint anys a arribar. La primera és un pack de la 3DS XL especial amb l'Animal Crossing preinstal·lat, i la segona sorpresa ha estat la sortida per a la Consola Virtual de Earthbound, un RPG clàssic que mai va arribar a sortir del Japó, tot i que múltiples campanyes dels fans en demanaven des de fa anys la seva reedició.

Tot seguit teniu el vídeo de la presentació al complet, on s'hi pot veure també la resta de novetats aparegudes en aquest Nintendo Direct, com per exemple el tràiler de Game & Wario per a Wii U, el de Donkey Kong de Wii però per a 3DS, un New Super Mario Bros U però amb Luigi de protagonista, i un joc de puzles anomenat Mario & Donkey Kong: Minis on the Move, entre altres.

stats