Provem Olloclip, lents externes per a la càmera de l'iPhone

4 min

Un dels principals usos d’un telèfon actualment és el de càmera de fotos. El fet de dur-lo sempre a sobre i la qualitat que proporciona el fan un giny ideal per a aquesta funció. Però tot i la millora substancial experimentada els darrers anys el problema d’encabir una lent complexa a un aparell tan petit continua sense poder-se resoldre. Avui us portem la nostra experiència amb Olloclip, un dels diversos productes disponibles al mercat per a satisfer aquesta mancança per als que busquen augmentar les capacitats fotogràfiques del seu iPhone.Olloclip

RAUL ARRIBAS| Barcelona Olloclip és un conjunt de tres lents externes que proporciona a l’iPhone tres noves possibilitats de fotografia. Una de les lents és un Fish Eye, que converteix el telèfon en un gran angular i permet captar tot el que es veu al voltant de la lent. La segona lent és una Wide Angle, que augmenta els límits horitzontal i vertical del que es veu a la foto. I la tercera lent és una Macro, que permet fer fotografies de detalls molt petits amb molt nitidesa. Aquest és el vídeo de presentació del producte.

Com podeu veure les tres lents estan integrades en un sol giny que, depenent de com el col·loquem, ens dóna una de les funcionalitats o una altra. Això el fa molt còmode de transportar. A més el sistema de col·locació és molt senzill i ràpid, i queda molt ben subjectat al terminal. Olloclip s’ofereix exclusivament per a iPhone 4, 4S i 5, tot i que també disposa d’un adaptador, que es ven per separat, per a que encaixi a la perfecció a un iPod Touch. Nosaltres l’hem pogut provar tant a l’iPhone 5 com al darrer iPod Touch i el resultat el teniu a continuació. Les següents fotos les hem capturat nosaltres mateixos i són exemples reals sense cap mena de preparació prèvia.

Comencem per uns exemples de la lent Wide Angle. Tot seguit podeu comprovar la diferència entre el que cap a la fotografia amb la càmera de l’iPhone i amb aquesta lent, ja que les fotos van ser realitzades des del mateix punt. Com es fa evident els laterals més exteriors de la fotografia pateixen un efecte de curvatura que no pateix la resta de l'exposició. El primer exemple és una fotografia on no hi ha coses en primer pla.

El segon exemple és similar a l'anterior però certs elements propers denoten amb claredat l'efecte de curvatura que comentàvem.

Tot seguit podeu veure en acció la lent Fish Eye. Compareu les dues fotos, fetes des del mateix punt del passadís.

I per finalitzar aquesta és la lent Macro en acció. Compareu el punt màxim en que el telèfon pot enfocar per sí mateix i l’aproximació que permet aquesta lent. El primer exemple és amb una moneda d'Euro.

I aquí teniu un exemple més natural, amb l'aproximació a la sempre fascinant closca d'un cargol.

En definitiva, Olloclip és un giny molt útil per als posseïdors d’un iPhone (o iPod Touch) que l’utilitzin per a fer fotografies i que trobin a faltar una mica més de versatilitat en les funcionalitats estàndard de la ja de per sí excel·lent càmera.

stats