Primers minuts i impressions d'XCOM 2

RAUL ARRIBAS| Barcelona

El passat 2012 va arribar al mercat, de la mà de Fireaxis i 2K Games, XCOM: Enemy Unknown, una proposta nova que posava al dia una franquícia molt coneguda dels anys 90. No només va demostrar ser un digne successor d'aquella, sinó que va rebre crítiques excel·lents i una gran acollida per part del públic. Nosaltres la vam analitzar i ens va semblar excel·lent. Un any després arribava una ampliació del mateix joc, que afegia una sèrie d'elements nous que aprofundien encara més un ja de per si elaborat sistema de joc, anomenada XCOM: Enemy Within. A més, ambdues versions van ser portades a plataformes iOS (iPhone i iPad) i Android, amb un nivell de qualitat i fidelitat espaterrant, oferint així la possibilitat de gaudir dels jocs allà on anéssim.

Zoom

Aquest 2016 ha arribat la seva seqüela, XCOM 2, mantenint intactes l'esperit i la jugabilitat dels seus predecessors. Han passat 20 anys des del primer joc i, malgrat tots els nostres esforçosdel passat,vam perdre la guerra contra l'invasor extraterrestre. Però el desenllaç de la mateixa va ser diferent del que podíem intuir: l'enemic no va destruir la població humana sinó que va preferir subjugar-la subtilment. La humanitat viu ara sota un engany dels alienígenes, que els han fet creure que han vingut en to de pau per ajudar a fer més brillant el futur de l'ésser humà però que, en realitat, tenen uns objectius molt més foscos. Serà feina nostra desemmascarar aquesta mentida i derrotar els invasors. Si als XCOM: Enemy Unknown i Enemy Within comandàvem una organització secreta que rebia el seu finançament dels principals països del món i, per tant, operava de forma encobertaperò amb suport internacional i recursos generosos, ara ens tocarà comandar unaresistència perseguida i aïllada del poder, controlat i segrestat per l'enemic gràcies a aquests 20 anys de dominació.

Zoom

Això sí, com a comandant d'aquesta nova organització clandestina seguirem dirigint les seves accions en dos fronts molt definits. Per una banda, serem el líder sobre el terreny en les operacions de combat, dirigint els nostres soldats al camp de batalla. I per una altra, liderareml'organització des de la base central i en gestionarem els seus recursos, repartint-los de la forma que considerem més adequada entre investigacions científiques, fabricació denous objectes per equipar els nostres soldats, construcció de nous equipaments i entrenament de nous combatents, a més de fer evolucionar els supervivents, entre altres tasques i responsabilitats. Ambdues tasques són vitals pel desenllaç de la guerra, ja que les nostres decisions estratègiques a la base d'operacions influiran molt en les capacitats dels nostres soldats al camp de batalla, i és al camp de batalla on podem guanyar-ho o perdre-ho tot. XCOM 2 és un joc exigent que no perdona els errors, i, si fallem en alguna de les dues responsabilitats, la guerra estarà perduda.

Us deixem al començament d'aquest articleun vídeo amb els primers minutsd'aquest joc, on trobem la introducció i el tutorialde les seves mecàniques. Més abaix trobareu un altre vídeo amb la primera missió sencera, de forma que us pugueu fer una idea del tipus de proposta que és aquest XCOM 2 si no vau jugar als anteriors.Com podeu veure, estem davant d'un joc de molta profunditat i que agradarà molt als amants de l'estratègia i els enfrontaments per torns.

Zoom

Com a referència: aquests vídeos estan enregistrats a un PC amb una NVIDIA GeForce GTX 770 i les configuracions gràfiques del videojocoptimitzades per a aquesta targeta gràfica(no és la màxima qualitat disponible).