Possible robatori de dades a la web de Codemasters

2 min

Darrerament no paren d’aparèixer notícies relacionades amb atacs informàtics a diverses webs. El nou capítol s’ha produït avui quan molts usuaris registrats a Codemasters han rebut un correu electrònic on se’ls informava que el passat divendres 3 de juny es va produir un atac a la pàgina web Codmasters.com.

La companyia, després de realitzar les pertinents investigacions ha pogut esbrinar que en la intrusió el responsable o responsables de l’atac van aconseguir accés a la pàgina web corporativa i també als subdominis, als codis VIP de DiRT 3, a la botiga online i també a la base de dades CodeM de Codemasters.

Tal i com han admès des de la companyia, s’han vist compromeses algunes dades com els noms i les adreces dels clients, adreces de correu electrònic, números de telèfon, contrasenyes encriptades i historials de comandes. Tot i així, no perillarien dades de pagament ja que Codemasters no les emmagatzema.

A través de la base de dades CodeM també haurien obtingut els noms dels membres, els noms d’usuari, els noms de pantalla, les adreces de correu electrònic, dates de naixement, contrasenyes encriptades, preferències dels butlletins, dades biogràfiques dels usuaris, informació sobre l’activitat del darrer lloc web, adreces IP i també Gamertags d’Xbox LIVE.

Per aquest motiu, Codemasters ha decidit desactivar la seva pàgina web i ha desviat el tràfic cap al grup que la companyia té a Facebook. Més endavant tenen previst crear una nova pàgina web.

Davant aquesta situació la desenvolupadora recomana als usuaris que canviïn les contrasenyes que tinguin associades a altres comptes de Codemasters i, en cas que siguin les mateixes dades que utilitzin per accedir a altres webs, que també les canviïn.Així mateix alerten de la necessitat d’estar atents davant possibles trucades telefòniques o correus falsos que tinguin com a objectiu aconseguir informació personal o confidencial.

En cas de qualsevol dubte, emplacen els usuaris a adreçar-se al Servei d’Atenció al Client mitjançant l’adreça de correu electrònic custservice@codemasters.com.

A continuació us adjuntem el correu electrònic que han estat rebent els usuaris registrats a Codemasters.

Comenta-ho al fòrum

stats