Plataforma per la Llengua organitza una demo pública de FIFA 16 en català [#VolemVideojocsEnCatalà]

cartell_fifa Zoom

cartell_fifa

Demà divendres 26 de febrer, a les 19h als Cinemes Girona, la Plataforma per la Llengua ha organitzat una demostració pública de com seria viure una partida comentada en català al simulador de futbol FIFA 16, la darrera entrega del popular videojoc esportiu d'EA Sports.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Com és ben sabut, la presència del català en el món dels videojocs és amb prou feines testimonial. La Plataforma per la Llengua s'ha encarregat de promoure l'ús de la llengua catalana a tots els àmbits i ha elaborat recentment un estudi sobre la seva situació en el camp de l'oci electrònic. El treball posa de manifest la manca d'oferta, malgrat que iniciatives com la piulada massiva #VolemVideojocsEnCatalà han evidenciat la demanda existent. La demostració pública té l'objectiu de sensibilitzar la població d'aquesta mancança i recalcar la importància de la normalització del català en el món del joc i el lleure en català.

L'acte serà possible gràcies a la retransmissió en directe que en farà en Joan Maria Pou, el periodista radiofònic que dóna veu als partits de futbol del Barça a Rac1. Els interessats a assistir a l'esdeveniment poden confirmar-hi la seva assistència a través d'aquest formulari. L'aforament és limitat.

L'estudi de Plataforma per la Llengua sobre la presència del català als videojocs es donarà a conèixer en aquest acte als cinemes Girona, en què, a més de Joan Maria Pou, prendran part futures promeses de la Masia del Barça, que s'enfrontaran en una partida a FIFA 16 contra una persona del públic que serà escollida per sorteig. A més, hi haurà un col·loqui posterior a l'enfrontament, conduït pel periodista Xavier Pérez Esquerdo, en què participaran Gina Tost, periodista i social mèdia manager experta en videojocs; Hèctor Fuster, desenvolupador de videojocs que defensarà la importància de la llengua en l'aprenentatge a través del videojoc, Isabel Romano, responsable de l'àrea de joc i lleure de Plataforma per la llengua i Òscar Ibàñez, responsable de l'estudi.

Des d'ARA VaDeJocs donem tot el suport a la iniciativa i us animem a participar-hi i fer-vos-en ressò a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #VolemVideojocsEnCatalà.

cartell_fifa_1455703435_700 Zoom

cartell_fifa_1455703435_700