Nominats al BAFTA Games 2013

2 min

L'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i la Televisió ha publicat els nominats a les diferents categories del certamen que se celebrarà el 5 de març a Londres. Aquest premi, quer comparteix amb els Spike VGA la major distinció en el terreny dels videojocs i se'n diferencia perquè no serveix d'aparador de nous llançaments, s'erigeix com l'acte més cerimoniós del sector.

JULIÀ PLAZA | Lleida

D'entre les nominacions a la present edició destaquen Journey, l'aventura exclusiva de Sony i descarregable a PSN, The Walking Dead, l'emotiva aventura gràfica de Telltalle Games, i Far Cry 3, el multiplataforma que ha captivat l'audiència amb l'oferiment d'un món obert i hostil.

Journey acapara gran part de les nominacions, es tracta del joc més destacat amb fins a vuit opcions al guardó, entre les quals s'inclouen millor joc, millor banda sonora i millor història. El joc es comercialitza exclusivament a través de PlayStation Network, el mercat digital de Playstation. Aquesta nominació referma el suport de l'audiència i alhora la viabilitat del sistema de descàrregues al núvol, un món que molts consideren que es convertirà aviat en l'escenari primordial de compravenda de títols. També confirma l'èxit de Sony en l'aposta per aquest tipus de plataforma, emulant Steam però amb un públic més fidelitzat.

A Journey el segueix ben d'aprop The Walking Dead, amb set nominacions, el títol més premiat del 2012 i que ja ha recollit més de vuitanta premis. Com el títol anterior, també es comercialitza de la mateixa manera. El joc comparteix univers amb la sèrie homòloga d'AMC, però tot i alguna alguna intervenció puntual dels personatges televisius, es desenvolupa a través d'altres protagonistes. El joc s'ha guanyat la bona crítica gràcies a una història treballada i un desenvolupament gens lineal.

En tercer lloc Far Cry 3 s'instaura com el representant dels multiplataforma i els hardcore gamers (jugadors que prefereixen títols amb més profunditat i, generalment, una major dedicació d'hores per completar-los) amb 6 opcions al guardó. Far Cry 3 va entrar al mercat durant els darrers mesos de l'anterior any fiscal i s'ha posicionat com l'exemple a seguir dels shoot e'm up (jocs en primera persona) situats en un món obert enmig d'un context de guerra de guerrilles, un joc en el que el propi entorn es comporta com un enemic més. La llista completa mostra diferents jocs amb nombroses nominacions i s'entreveu que el repartiment de premis serà interessant, atesa la gran competitivitat entre títols. El 5 de març se'n coneixeran els vencedors.

stats