Nintendo no farà presentació de gran escala a l'E3

2 min

No hi haurà roda de premsa a gran escala per part de Nintendo a l'Electronic Entertainment Expo 2013, convenció que tindrà lloc entre els dies 11 i 13 de juny. Així ho ha fet públic en un comunicat el president global de Nintendo, Satoru Iwata.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Des que l'octubre de fa dos anys la companyia japonesa va començar a emetre amb regularitat els seus Nintendo Direct a través dels seus canals oficials online i de l'eShop -la botiga virtual de les seves consoles 3DS i Wii U, Nintendo ha decidit concentrar-se en comunicats potser menors en comparació a un gran esdeveniment com l'E3 però sovintejats i en un format segurament molt més proper a l'afeccionat. L'E3 és un escenari clau per a la indústria i del que tots els mitjans especialitzats en oci electrònic es fan ressò, però, segons Iwata, "ens hem fixat que diferent tipus de públic demanden diferent tipus d'informació de nosaltres.

Nintendo, com fan altres grans empreses del sector, aprofitava les seves sessions d'informació financera d'exercicis anteriors per donar a conèixer la darrera hora sobre els seus productes, mostrar vídeos i fins i tot fer pública la gravació de l'esdeveniment en el seu canal web, però ara, amb els Nintendo Direct, els responsables del gegant asiàtic amb seu a Kioto consideren que seran capaços d'oferir els seus missatges "de forma més adequada i eficaç fent-los arribar individualment en funció de les diferents necessitats dels diferents grups de persones".

Però que Nintendo no organitzi enguany un gran esdeveniment durant l'E3 no vol pas dir que La Gran Ena: "tenim previst d'organitzar una sèrie d'esdeveniments més petits que se centraran específicament en la nostra línia de programari per al mercat dels EUA. Hi haurà un esdeveniment tancat per als distribuïdors nord-americans i també celebrarem una reunió de demostracions de joc d'accés restringit per a mitjans de comunicació occidentals especialitzats", comenta Iwata en el seu comunicat. A més, durant el transcurs de la fira Nintendo emetrà un nou Nintendo Direct amb les darreres novetats per a les seves videoconsoles.

La decisió està motivada oficialment perquè, després del llançament de 3DS XL i de Wii U l'any passat, aquest 2013 la companyia no té previst d'anunciar cap nou maquinari, però alhora resulta evident que la lenta consolidació de la seva nova videoconsola de saló contrasta amb el llançament espectacular i les grans xifres de venda que van caracteritzar Wii i que aquest cop hauria estat molt difícil per a Nintendo de mirar de fer ombra amb un gran esdeveniment a Sony i Microsoft, que amb l'anunci del futur llançament de PlayStation 4 i amb la presentació de la successora d'Xbox 360, respectivament, s'han assegurat d'estar sota el focus durant la fira.

stats