#MWC14 Samsung presenta el nou Samsung Galaxy S5 a Barcelona

Zoom

Ahir al vespre vam poder assistir, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, a un dels esdeveniments més esperats dels que tindran lloc en el marc del Mobile World Congress 2014, Samsung Unpacked, al en el que s'esperava que l'empresa sud-coreana presentés un nou telèfon intel·ligent d'alta gamma, successor del Galaxy S4, que fou presentat encara no fa un any. I així fou. Us expliquem com va anar tot plegat i què ens brinda Samsung amb el seu nou Galaxy S5.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Després d'una benvinguda simfònica a càrrec de l’orquestra de cambra de Barcelona, que va ser acompanyada amb imatges en una gran pantalla que destacaven alguns dels focus d’atenció en els que Samsung volia destacar que s’ha centrat per dissenyar els seus nous productes –el component social, el fitness, la privacitat, el disseny... –, es va produir un compte enrere. 5, 4, 3, 2, 1... I tot seguit vam veure un breu vídeo en el que diferents usuaris de telèfons intel·ligents destacaven els trets dels seus dispositius portàtils que més els agradaven. De nou s’insistia en factors estratègics: parlaven de la importància d’una bona càmera, després del disseny, de la capacitat dels ginys tecnològics d’adaptar-se a la vida de cadascú, o de la seva velocitat i potència.

Zoom

Tot seguit, David Park, de l’equip de màrqueting de la seu de Samsung Electronics va donar la benvinguda als assistents al Samsung Unpacked 2014. Breument, abans de descobrir cap dels nous dispositius, va explicar que l’objectiu de l’empresa ha estat sempre potenciar l'experiència vital diària de cadascú a través dels ginys tecnològics. Tot seguit, JK Shin, el cap de Samsung Mobile Communications, va entrar en escena saludant tant els presents com els qui seguien l'acte en temps real per internet arreu del món. Va començar el seu parlament elogiant Barcelona, que va considerar capital mundial de la mobilitat electrònica.

Zoom

Shin va agrair el suport dels dos milions de clients de Samsung a tot el món. “Només tenim èxit si ens trien els consumidors, i la gent tria petites millores en els seus dispositius que milloren la seva vida, valoren la innovació quan és significativa. No els cal tecnologia més complexa. Volen bon disseny, bona càmera, bona connectivitat, volen que els seus dispositius els ajudin a mantenir-se en forma i que s’adaptin a la seva vida. Tot això és el que inspira Samsung”. Després d’aquesta breu prèvia, va quedar ben confirmat el que apuntaven totes les travesses des de feia temps, i va entrar en escena el nou Samsung Galaxy S5, un telèfon intel·ligent estilitzat, que pel seu aspecte recorda el disseny del seu predecessor, però amb un dorsal amb petites perforacions per millorar-ne el tacte.

Zoom

I què aporta de nou l’S5? Doncs, segons Shin, una experiència millorada per a l’usuari, un major nombre d’aplicacions per ajudar els posseïdors del telèfon a mantenir-se en forma, una càmera potent amb un rapidíssim sistema d’autofocus i HDR amb tons enriquits, una connectivitat millorada, major velocitat de descàrregues, major resistència i seguretat i un increment en l’estalvi d’energia. El Samsung Galaxy S5, a més, és el primer telèfon que compta amb un sensor de ritme cardíac.

Zoom

A més del Samsung Galaxy S5, que estarà disponible en quatre colors (negre, blanc, blau elèctric i rosa salmó), també es van presentar els rellotges intel·ligents Samsung Gear 2 i Samsung Gear Fit, que intenten posar encara més a l'abast les funcions més útils dels telèfons compatibles, entre ells el nouvingut de la família Galaxy. Segons Samsung, aquests smartwatches són el mètode ideal per mantenir controlat el nostre ritme cardíac mentre seguim connectats sense haver de treure de la bossa o de la butxaca el telèfon.

Jean-Daniel Ayme, vicepresident de la secció europea de telecomunicacions de Samsung Electronics va aparèixer en escena declarant la seva devoció pels consumidors: "Ens inspira la gent a la que servim al voltant del món. Millorar la vida de les persones és la raó de ser de Samsung. Estem orgullosos de l'impacte que els nostres telèfons intel·ligents tenen en els nostres clients”. Deixant de banda la inevitable grandiloqüència dels oradors, de nou s’insistia en les qualitats dels nous dispositius, una aparença moderna i glamurosa, una càmera tan bona com fàcil de fer servir, una connexió més ràpida, major seguretat i l’ajut als usuaris dels ginys de la nova gamma per mantenir-se en forma.

Zoom

Pel que fa a l’aspecte del Samsung Galaxy S5 vam poder apreciar una redefinició de la interfície, que resulta més clara i més simple que no la de models precedents. S’ha afegit una nova col·lecció d'icones, més visibles i més diferenciades. La pantalla Super AMOLED de 5,1 polzades Full HD adapta automàticament la seva lluminositat, el seu contrast, el seu to a les condicions de l’entorn, quelcom que ajuda a millorar la durada de la bateria del telèfon, fins a les 10 hores d’ús traient el màxim profit de les seves connexions o fins a les 12 hores reproducció.

Zoom

Pel que fa a la càmera, el focus automàtic selectiu amb HDR és capaç de capturar imatges en només 0,3 segons, cosa que el converteix en el sistema més ràpid d’autofocus per a smartphones. L’apartat de connectivitat és també d’allò més avançat, s'adapta a l'estàndard d'alta velocitat 4G LTE, cosa que assegura, segons Samsung, cobertura amb tots els proveïdors arreu del món. L’increment de la velocitat en les descàrregues permet que pugem arribar a descarregar 1GB en només 30 segons. El terminal, com dèiem, és també més resistent, s’adapta als estàndards més exigents en aquest sentit: és capaç de resistir la pols i l’aigua –tot i que “resistent a l’aigua” no vulgui dir “a prova d’immersions”, com han volgut destacar des de la companyia. El mode d’estalvi d’energia màxim, el que Samsung anomena Ultra Power Saving Mode, fa que fins i tot quan només queda un 10% de la bateria, el telèfon pugui aguantar fins a 24 hores actiu, passant la pantalla a blanc i negre i reduint significativament el número de notificacions.

Zoom

Pel que fa a la seguretat, una de les sorpreses ha estat la introducció del sistema de pagaments segurs per mitjà del reconeixement d'emprentes digitals a la pantalla, un recurs que també activa el mode privat: només amb la nostra emprenta digital podem accedir a segons quines aplicacions i continguts. També en aquest apartat paga la pena de fer menció del mode per a nens, que habilita per als més petits de la casa només les aplicacions que els pares consideren segures.

Zoom

Després de resumir les bondats de l’S5 hi va haver ocasió de parlar dels nous smartwatches de Samsung, compatibles amb més de vint dispositius portàtils. Una de les funcions en la que es va fer major incidència va ser en la seva capacitat de monitoritzar totes les nostres dades de fitness. El Samsung Gear 2 està disponible en tres colors, negre, marró i blanc. El seu fons de pantalla i la lletra són personalitzables. A més de les seves funcions d’interconnexió amb els telèfons compatibles, compta amb 4 GB de memòria interna que fa que el puguem emprar independentment com a reproductor musical. El Gear 2, que arriba als tres dies d’autonomia amb una sola recàrrega completa i que segons Samsung compta amb versions adaptables als requeriments i a la butxaca de l'usuari, també ofereix apps dissenyades específicament per a ell, centrades, a més de l’esport i la salut, en les facetes comercial, social, i de productivitat del dispositiu.

Zoom

Per la seva banda, el Gear Fit ofereix la primera pantalla Super AMOLED corbada en un smartwatch, té corretges intercanviables, sensor de ritme cardíac. Està dissenyat per convertir-se en un entrenador personal en temps real, basat en l’activitat diària de l’usuari. L’aplicació descarregable a través de la qual se centra aquesta supervisió contínua de la nostra activitat rep el nom de Coach.

L’acte es va cloure amb una breu referència a un dels complements estrella per als dispositius portàtils presentats al llarg de l’esdeveniment, la gamma prèmium d’auriculars de Samsung, i amb l’anunci que el proper 11 abril cent cinquanta països rebran el Samnsung Galaxy S5, el Gear 2 i el Gear Fit. En acabar vam poder conèixer tots tres ginys de primera mà i en vam poder fer ús. Vam provar algunes de les seves principals funcionalitats, com el reconeixement d’empremtes dactilars, la càmera, el sensor de ritme cardíac o la interconnexió entre telèfon intel·ligent i rellotges intel·ligents. L’experiència d’ús d’aquesta presa de contacte va ser positiva, esperem poder completar les nostres impressions properament en un text d’anàlisi.