#MWC14 Dia 3

8 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Hem superat l’equador del Mobile World Congress i això començar a notar-se en la nostra activitat, que ha decrescut sensiblement. Amb tot, avui dimecres teníem algunes cites importants, com la d’LG o la conferència de desenvolupadors de Samsung. Per aquesta darrera comencem, ja que era el nostre primer acte del dia.

Samsung ha centrat la seva conferència de desenvolupadors en destacar l’ecosistema que han creat amb la combinació dels seus telèfons i els seus rellotges intel·ligents. Les sinergies aconseguides entre la gamma Galaxy S (i Galaxy Note) i els dispositius Galaxy Gear permet a l’empresa coreana posicionar-se com a referent de les cada cop més promocionades activitats de salut mòbil, que volen cobrir les activitats pròpies de la prevenció i millorar la qualitat de vida dels seus usuaris mitjançant l’exercici físic i la monitorització de l’estat general del propietari dels dispositius. Han presentat els seus serveis enfocats a aquest tema, així com a d’altres més lúdics, com els videojocs, ja que Samsung també ha parlat del seu comandament físic de videojocs per als seus smartphones Android.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Recordeu el mural que estan creant al recinte de Fira de Barcelona? Així lluïa aquest matí.

I així lluïa aquesta tarda. Tenim la sensació que van una mica justos de temps, no fa pinta que pugui estar acabat a temps si continuen a aquest ritme, demà sortirem de dubtes.

Tot seguit hem anat a LG, on havíem quedat amb en David Díaz (expert de producte), amb qui hem pogut conversar una estona sobre la situació actual i futura de la companyia, i sobre l’acollida de l’excel·lent G2, entre altres temes. Ben aviat tindreu l’article corresponent a aquesta conversa aquí a ARA VaDeJocs.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Hem pogut veure el G Pro 2, evolució de l’Optimus G Pro que vam analitzar fa uns mesos. És el telèfon de referència d’LG a la gamma phablet i és un dispositiu certament impressionant.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A més, com a curiositat, la versió que hem estat provant és la coreana, que duu integrada una antena per a veure la TV al mateix dispositiu (una característica molt comuna a aquell país asiàtic). Veure un smartphone modern i d’alta gamma amb una antena pròpia d’una ràdio FM és una cosa que, aquí, sobta, i confereix a qui el fa servir una imatge molt curiosa.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

També hem pogut provar el G Flex, del qual ja vam parlar fa una setmana. Un telèfon de gamma alta original, amb algunes característiques certament sorprenents (com la seva forma corbada o la tapa posterior que autorepara petits danys), i una qualitat per a reproduir continguts multimèdia certament destacable.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A més hem pogut comprovar si, tal com diu al seu nom, estem davant d’un telèfon realment flexible, i la resposta és sí. No podem doblegar-lo a voluntat (estem parlant d’un telèfon) però sí que suporta un cert grau de flexibilitat que segurament evitarà més d’un accident. Com podeu veure, tot i la seva forma corbada, se’l pot comprimir contra la taula fins a quedar completament recte i no li passa res, ni tan sols s’apaga la pantalla durant el procés. Certament original.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Tot seguit hem passat per la secció dedicada a la Connected City, on diferents empreses ens ensenyen els seus avanços en connectar elements de la nostra vida quotidiana als nostres dispositius (i entre ells). Un espai interessant que de mica en mica, any rere any, va aterrant una mica els conceptes i oferint solucions concretes.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Hem assistit també a la presentació dels audífons LiNX, de la firma danesa GN ReSound. Són uns diminuts audífons que es connecten a un iPhone, i que busquen eliminar el component de rebuig social que generen aquests aparells. Són certament petits i discrets, i no semblen per a res el que realment són. Un producte interessant per aquelles persones que necessiten ajuda a l'audició i que no volen que es vegi a primera vista, ja que utilitza el sistema de micròfons i captació de so del propi telèfon.

Tot seguit hem anat a la conferència de la Open Mobile Alliance, on ens han ofert la seva visió sobre un món interconnectat en un futur molt pròxim. Hem pogut veure conceptes innovadors que ells esperen que agafin embranzida al món quotidià els anys vinents.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Finalment, avui hem acomiadat el dia visitant l’espai de Fujitsu, on com cada any s’hi exposen conceptes i prototips molt interessants més enllà dels seus dispositius mòbils. Enguany hem pogut veure un sistema de navegació per cotxes comandat completament per veu (i que funcionava molt bé, i això que el MWC no és l’entorn més silenciós del món precisament).

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

També hem gaudit d’una demostració d’una interfície d’usuari haptica, mitjançant la qual podien transmetre diferents rugositats en passar el dit per diferents seccions d’una tauleta (que en realitat era llisa). Un concepte molt interessant i que realment enganyava el nostre sentit del tacte, fent semblar que hi havia relleu i diferents materials allà on en realitat no n’hi havia.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

I això ha estat tot per avui, tornem demà amb el darrer dia de Mobile World Congress 2014.

stats