[MWC 2012] Conferències de Huawei i Sony

Zoom

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Dilluns comença el Mobile World Congress 2012 però, com cada any, el congrés comença diumenge. Avui hem assistit a les conferències de premsa de Huawei i Sony, la primera al CCCB i la segona a l’annex del Palau Sant Jordi.

DSC00012.jpg Zoom

DSC00012.jpg

La conferencia d'Huawei ha estat avorrida ja que s’han passat molta estona, i en un anglès molt millorable, parlant d’un sol telèfon mòbil. Això sí, el telèfon la veritat és que a priori és impressionant. L’Ascend D Quad és, en les seves dues versions, una autèntica bèstia. És un dispositiu Android amb Ice Cream Sandwich, la versió 4 d’aquest sistema operatiu de Google, i Huawei ha desenvolupat per a l’ocasió un processador de quatre nuclis a 1,2GHz i 1,5GHz que, segons tota la seva publicitat, és més potent i consumeix menys energia que els seus competidors.

DSC00016.jpg Zoom

DSC00016.jpg

El mòbil arribarà en dues versions, la normal i la XL. La diferència entre les dues versions serà la bateria, de 1800mAh en el primer cas i de 2500 mAh en el segon. Asseguren que el model normal tindrà una durada de bateria d’entre un i dos dies en mans d’un usuari intensiu i l’XL d’entre dos i tres dies en les mateixes mans.

especificacions_Huawei_AscendDQuad.jpg Zoom

especificacions_Huawei_AscendDQuad.jpg

Cap al final de la conferència han presentat també un model més conservador, tot i ser un potent doble nucli amb Ice Cream Sandwich, anomenat Ascend D1. Malgrat no arribar a les característiques del seu germà ens trobem davant d’un terminal a priori tant potent com els més potents que hi ha ara mateix al mercat.

DSC00024.jpg Zoom

DSC00024.jpg

Huawei ha presentat poques coses però molt sonades, i ha aconseguit despertar el nostre interès amb aquest Ascend D Quad que arribarà als mercats de tot el món abans d’aquest estiu. Han volgut destacar que al ser una empresa poc coneguda a occident s’han plantejat l’objectiu de fer els millors dispositius a preus molt competitius, i ara caldrà veure si ho han aconseguit. Com a colofó final, i sense mostrar ni una sola imatge, han anunciat que estan preparant una tauleta de quatre nuclis que serà espectacular. Dubtem que puguem veure-la en els propers dies o sigui que aquest anunci sembla més un brindis al sol que una realitat.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

DSC00001.jpg Zoom

DSC00001.jpg

DSC00002.jpg Zoom

DSC00002.jpg

DSC00006.jpg Zoom

DSC00006.jpg

DSC00018.jpg Zoom

DSC00018.jpg

[/pe2-gallery]

Un cop acabat l’acte ens hem desplaçat a la conferencia de Sony. L’empresa japonesa ha presentat dos terminals nous i un que ja havien presentat al CES passat, però que és el model de referència de la companyia. Precisament han fet un anunci d’aquest darrer, l’Xperia S, ja que sortirà a la venda en exclusiva aquesta mateixa setmana només a Barcelona. És d’esperar que un cop acabat el MWC surti a la venda a tot arreu.

DSC00025.jpg Zoom

DSC00025.jpg

Els altres dos terminals presentats són l’Xperia P i l’Xperia U, un de gama alta però menys potent que l’S i l’altre de gama mitjana adreçat a una població jove que vol gaudir d’internet i xarxes socials al seu telèfon. Tots tres terminals són Android amb Ice Cream Sandwich i gaudeixen d’NFC.

DSC00029.jpg Zoom

DSC00029.jpg

Un dels aspectes que ens ha cridat l’atenció de la conferencia és l’absència total de l’Xperia Play a tota la presentació. Han aparegut, i fins i tot n’hi havia per a provar-les, Playstation 3 i PS Vita, però del telèfon estrella que van presentar fa tot just un any que estava destinat a revolucionar el món dels videojocs al mòbil res de res. L’han abandonat completament d’una forma que a nosaltres no ens agrada gens i que fa que ens qüestionem si, quan parlen de l’Xperia S com a telèfon Playstation Certified i diuen que rebrà tot el suport de la companyia, aquest suport serà real o serà com el que (no)va rebre l’Xperia Play.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

DSC00030.jpg Zoom

DSC00030.jpg

DSC00031.jpg Zoom

DSC00031.jpg

DSC00032.jpg Zoom

DSC00032.jpg

DSC00034.jpg Zoom

DSC00034.jpg

[/pe2-gallery]

També HTC ha aprofitat el dia d’avui per a fer la seva conferència de premsa. Ha presentat la nova família One, que tindrà com a primers integrants el One X, el One S i el One V. Tots tres gaudiran de sortida d’Ice Cream Sandwich i s’espera que arribin als mercats de tot el món el segon quadrimestre d’aquest 2012.

D’entre aquests tres terminals destaca l'One X, el nou vaixell insígnia d’HTC. Amb un Tegra 3 a 1,5GHz al cor, 1GB de RAM i una pantalla de 4,7” amb resolució HD estem davant d’un dels candidats a mòbil de l’any. Incorpora NFC, com la gran majoria de mòbils punters presentats a aquest congrés, i prometen la millor càmera del món mòbil. Temps tindrem de comprovar si és cert...

Demà tornem amb totes les noticies del primer dia del Mobile World Congress 2012