Impressions: inFAMOUS: Second Son

Zoom

La sèrie d'acció i aventura en món obert inFAMOUS ha estat una exclusiva de PlayStation 3 ben valorada per crítica i públic però no ha obtingut l'atenció mediàtica d'altres franquícies emblemàtiques de les consoles de Sony. Per provar de canviar això, ara la saga fa el salt a PlayStation 4 amb nou protagonista. El missatger motorista amb poders elèctrics Cole MacGrath deixa pas a Delsin Rowe, un jove grafiter capaç d’absorbir les habilitats d’altres individus amb habilitats superhumanes. Tot i que inFAMOUS: Second Son no sortirà a la venda fins d’aquí a un mes, a ARA VaDeJocs ja l’hem pogut provar i podem explicar-vos què ens ha semblat.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

La setmana passada Sony va tenir la gentilesa de convidar-nos a una demostració del joc en la que vam poder copsar el gran salt que ha fet la sèrie amb el canvi de plataforma. Pel que hem sabut, no és imprescindible haver jugat inFAMOUS i inFAMOUS 2 per entendre la història, però com que Sony acaba d’anunciar la baixada de preu dels capítols precedents, evitarem d’esgarriar-ne detalls significatius per tal de no revelar cap sorpresa al lector que tingui pensat d’aprofitar l’oferta i jugar-los properament.

Zoom

Second Son té lloc set anys després d'un dels finals d'inFAMOUS 2 (el que podem considerar "el final bo"). Després de la destrucció d'Empire City, les autoritats han pres la decisió de crear un Departament Unificat de Protecció per monitoritzar arreu les activitats dels humans amb superpoders supervivents, que són considerats bioterroristes i perseguits. El protagonista, que veurà despertar les seves habilitats latents en entrar accidentalment en contacte amb un conduit, es decideix a lluitar contra l’opressió del DUP tot i la reticència de Reggie, el seu germà policia, que veu la naturalesa acabada de descobrir de Delsin com una maledicció i no pas com cap do.

Zoom

Vam tenir accés a un passatge de l’aventura en la que Delsin coneix Abigail Walker, una jove rebel coneguda amb el sobrenom de “Fetch”, una conduit, com ell. Com serà una constant de l’aventura, Delsin haurà de decidir com es comportarà. De fet, al llarg de l’hora que vam estar als comandaments d’inFAMOUS: Second Son vam poder jugar el mateix tram de la història però prenent una decisió inicial diferent en cada cas, un pas que canvia la trama substancialment.

Zoom

El nou treball de Sucker Punch Productions abandona les localitzacions fictícies de les dues anteriors entregues –Empire City i New Marais– i ens trasllada a un indret real, Seattle, a l'estat de Washington. De fet, durant el joc ens acompanyaran alguns temes ben recognoscibles, pertanyents a grups de la que fou la capital mundial del grunge. Com ja hem donat a entendre, el jugador es veurà obligat a triar com encara cada situació i redimir o corrompre altres personatges. Serà en funció de les nostres eleccions que Delsin evolucionarà i que la història prendrà un o altre camí. A més, la possibilitat de manllevar poders ens obligarà a aprendre a fer ús de diferents capacitats.

Zoom

Tot i que en el moment del joc del que vam poder gaudir només vam poder fer ús de dos poders diferents –un, derivat de l’absorció de la incandescència dels llums de neó, l’altre, del fum d’objectes en combustió– hem sabut que al llarg de Second Son Delsin explorarà també altres habilitats. Per bé que la mecànica d’absorció d’energia per alimentar cada poder és similar (no els podrem alternar directament, per carregar-los i recarregar-los caldrà cercar una font d’alimentació, sigui un rètol lluminós per al poder de neó o sigui una xemeneia per al poder de fum), cadascun tindrà el seu efecte particular i serà més eficaç per fer front a uns reptes o a uns altres. Convé destacar que algun dels enemics als que ens enfrontem tenen també habilitats superhumanes i sovint haurem d’aplicar unes habilitats o altres per poder contrarestar adequadament les dels nostres oponents.

Zoom

Tot i que no sabem si en cap moment veurem Cole MacGrath sí que des de Sony han avançat que ensopegarem amb alguns personatges que coneixem dels anteriors capítols. De fet, l'edició especial del joc comptarà amb una missió extra, El Llegat de Cole, que pretén omplir el lapse de temps que connecta inFAMOUS 2 amb Second Son on sí que s'espera que retrobem l'antic protagonista i que probablement donarà resposta a alguns dels interrogants que a hores d’ara es plantegen els seguidors de la sèrie.

Zoom

L’apartat gràfic de Second Son és dels més vistosos que hem vist a hores d’ara entre els jocs de nova generació per a PlayStation 4. Tot i que sabem que la plataforma es troba a les beceroles, com qui diu, i que més endavant, com acostuma a passar, hi haurà produccions que trobaran la manera de transcendir el que ara mateix són els límits aparents de la màquina, l’objectiu de Sucker Punch,segons els propis desenvolupadors, ha estat el d’esprémer al màxim la potència de la nova consola de Sony. Destaquen especialment la recreació de la gran urbs -en la que té la seva seu l’estudi de desenvolupament, per cert-, els efectes d’il·luminació i el modelat dels rostres i les animacions facials.

Zoom

inFAMOUS: Second Son sortirà a la venda el proper 21 de març. Esperem poder-vos oferir properament una anàlisi d'un títol que, en aquesta presa de contacte, ens ha semblat veritablement prometedor.