Impressions: LG G Flex

4 min

Aquesta setmana hem pogut assistir a la presentació del telèfon intel·ligent LG Flex, que va tenir lloc dimecres a la tarda a l’edifici Torre Espacio de Madrid. En aquest text d’impressions us expliquem què vam poder descobrir d’aquest particular phablet durant l’esdeveniment i quines van ser les nostres sensacions en manipular-lo.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

El terminal, que segueix l'estela de l'LG Optimus G Pro, que vam analitzar el setembre de l'any passat, té una mida de 160,5 X 81,6 X 7,9-8,7 mm, duu instal·lat Android Jelly Bean 4.2.2, compta amb un procesador Qualcomm Snapdragon 800 de 2.26 GHz amb nucli CPU Krait, memòria RAM de 2 GB i ROM eMMC de 32 GB, una càmera principal de 13 MP i una càmera davantera de 2.1 MP. Com destaquen des del gegant sud-coreà de l'electrònica de consum, el G Flex és el primer telèfon intel·ligent corb del món.

Més enllà d'aquesta particularitat estrictament formal, LG el presenta com el més avançat de la seva gamma d'smartphones. No només té un xassís corbat, de fet tota la seva arquitectura, començant per la bateria corba de 3500mAh de gran rendiment, està dissenyada per adaptar-se al cos ergonòmic del dispositiu, en el que no s'han sacrificat els darrers avenços tecnològics que la marca ha introduït als seus aparells. LG ha afegit alguna altra novetat física destacable, com el dorsal autoregeneratiu, gràcies a un plàstic elàstic que és capaç de refer-se de la majoria de ratllades i que permet una millor subjecció, o certa flexibilitat, que dota l’aparell d’una particular resistència.

Tot i que no sabríem dir si serà així, segons LG, la presentació del G Flex serà vista en perspectiva com un punt d’inflexió en el disseny de terminals de telefonia intel·ligent, ja que consideren que ofereix no només unes grans prestacions sinó una enorme comoditat d’ús. El dispositiu –que a partir de la setmana que ve estarà disponible a l'estat espanyol en exclusiva amb Vodafone, més endavant a partir de 799€ lliure– es distingeix a primer cop d'ull per la seva aparença trencadora.

El G Flex està concebut per assegurar una imatge i un so de gran qualitat. La seva forma corbada (que de fet hereta d'algun dels televisors de majors prestacions d'LG) fa que en posició apaïsada brindi una fabulosa experiència de visionat de continguts multimèdia, envoltant i panoràmica, que s'adapta de forma natural a la visió humana. A més, l'altaveu queda lluny de la superfície de contacte de l'aparell amb altres superfícies si el col·loquem tombat, amb la pantalla cap amunt, cosa que fa que també en posició horitzontal el so brolli sense impediments. En posició vertical, en conversa, l'aparell s'adapta a la fisonomia del rostre de l'usuari –aquí LG no ha inventat res, de fet, perquè això és quelcom que ha estat tradicionalment un tret comú de molts telèfons convencionals fins a la irrupció dels telèfons mòbils de pantalla plana– i permet una millor projecció de la veu, ja que el micròfon queda a menor distància de la boca.

La funció Quick Theater permet l’accés ràpid a l’apartat multimèdia del terminal, que en un telèfon com aquest, no podia ser d’altra manera, és un dels seus punts forts. Un dels aspectes que ens ha semblat més interessant pel que fa a la personalització del sistema operatiu Android a càrrec d’LG és l’augment de les possibilitats de la pantalla P-OLED HD de 6 polzades: per tal que puguem fer més coses en aquest espai, s’ha habilitat un mode de pantalla dual que fa que arribem a treure profit veritablement de la multitasca. Així, quan obrim, per exemple, un enllaç des d'un missatge, no anirem a parar a una pantalla nova i perdrem el missatge de vista, sinó que visualitzarem alhora, en paral·lel, totes dues aplicacions obertes.

Com l’LG G2, l’LG G Flex incorpora un botó a la part del darrere, un recurs que permet oferir una part frontal sense tecles. En posició horitzontal no cal prémer el botó per desblocar el terminal, n’hi ha prou de tocar un parell de cops la pantalla (com ja passava al G 2, també), gràcies a la funcionalitat Knock ON i a la pantalla de bloqueig dinàmica. El telèfon té un sistema d’avís de trucades urgents, que consisteix en la il·luminació del LED de notificacions d’un color especial quan rebem tot un seguit de trucades d’un mateix número en un lapse de temps breu. El mateix llum té un ús addicional, fa d’indicador de detecció de rostre; quan s’il·lumina de color verd avisa que el subjecte retratat està enfocat.

L’acte, que va ser àgil però prou dens, no va donar per a més, al marge d’oferir als assistents temps per manipular els G Flex de l’àrea de demostració. Amb el que ens en van explicar i el que vam poder veure, el G Flex ens ha interessat prou com perquè hi dediquem aquest text; per damunt del seu aspecte, com dèiem, suposa un pas conseqüent en l'aposta de la marca per distingir-se entre els seus competidors en el sector dels phablets. Tot i que no han volgut concretar si durant el proper MWC veurem altres terminals amb pantalla corbada‎, LG té la filosofia d'anar adaptant a les gammes inferiors les innovacions tècniques que s'incorporen primer als seus productes-bandera, de manera que aviat podríem veure altres dispositius similars en disseny a l'LG G Flex. Ho podrem confirmar ben aviat, en el transcurs del Mobile World Congress 2014, que s’inicia aquest diumenge.

stats