Huawei presenta el P9, la seva aposta per dominar el mercat

Zoom

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Huawei s’ha proposat disputar a Samsung el domini del mercat mòbil mundial i aquest dimecres va presentar la seva darrera aposta per aconseguir-ho. El gegant xinès, que disposa de la potència econòmica necessària per lliurar aquesta batalla (no hem d’oblidar que són els líders mundials en xarxes i dispositius de comunicacions), sembla destinat a aconseguir el que moltes altres companyies, algunes amb més tradició el mercat dels telèfons mòbils, no han pogut fer. I ho fa per dos camins: el de la promoció (amb campanyes amb actors famosos com Scarlett Johansson i Henry Cavill, col·laboracions amb fotògrafs de reconegut prestigi o anomenant Lionel Messi el seu ambaixador mundial), i el de la creació de dispositius de primer nivell. Dimecres passat, al Battery Evolution de Londres, vam tenir l’oportunitat de gaudir de les dues vies en el seu màxim exponent.

Zoom

El nou telèfon de referència de Huawei, el P9, és un telèfon que sobre el paper impressiona. El P9 (i el P9 Plus, el seu company lleugerament més gran) és fruit de la col·laboració entre Huawei i Leica, la famosa companyia de càmeres de fotografiar. Aquest detall és indicatiu de l’aspecte que més han volgut destacar en aquest dispositiu, amb una càmera de doble lent que promet elevar la qualitat de les fotografies capturades amb un smartphone a un nivell més professional. Aquesta càmera dual, amb lents de la ja anomenada Leica, presenta la particularitat que un sensor d’imatge és de blanc i negre i l’altre de color, ja que, com ens van explicar, el de blanc i negre és capaç de captar una quantitat de llum molt més elevada i un major nivell de detall que una de color, i això ho aprofita aquest P9, mitjançant el seu software que combina les dues captures en cada foto, per oferir una capacitat de fotografiar en condicions de poca llum molt per sobre del que es podria esperar d’un telèfon mòbil. La càmera és de 12 mpx, i es pot fer servir en mode automàtic, com és habitual, però també en un mode manual que permet ajustar, als aficionats a la fotografia, gran quantitat de paràmetres, per aconseguir la foto desitjada. De fet, la quantitat de paràmetres que es poden arribar a configurar és una mica aclaparador per un no expert en el tema, però creiem que farà les delícies dels qui poden treure tot el suc d’aquest mode professional. Com a afegit final, podem escollir entre tres tipus de pel·lícula Leica diferents, segons la nostra preferència personal en cada situació: estàndard, colors vívids i colors suaus.

Zoom

Estèticament, aquest nou flagship de Huawei entra ràpidament pels ulls. Es tracta d’un telèfon realment maco, molt fi, de línies elegants i que aprofita molt bé la seva superfície. A més, la companyia xinesa ha aconseguit que, tot i la seva primesa, el telèfon no presenti protuberàncies en cap part de les seves cares, ni tan sols a les càmeres del darrere. Tot plegat, un telèfon que apunta a un mercat molt ampli, tant a clients que primin la capacitat tecnològica com als que valorin l’estètica per damunt de tot.

Zoom

En l’aspecte purament tècnic, aquest P9 incorpora una triple antena virtual per oferir una millor qualitat de senyal en qualsevol situació, un lector d’empremtes digitals a la part del darrere que funciona sensacionalment bé i una pantalla de 5’2 polzades FullHD. El telèfon està equipat amb el nou processador Kirin 955 2.5GHz 64-bit ARM. La bateria que ha decidit incloure Huawei és de 3.000 mAh i, sobre el paper (i segons declaracions del mateix representant de la companyia), ofereix una autonomia al P9 molt satisfactòria. La versió d’Android que incorpora de sèrie és la 6.0 amb la caracterització EMUI pròpia de Huawei. El P9 Plus incorpora una pantalla de 5’5 polzades i una bateria de 3.400 mAh, a diferència del seu germà “petit”, a més de gaudir d’una pantalla que detecta i reacciona a la pressió que exercim sobre ella amb el dit.

Zoom

El preu de la versió de 32 GB del P9 serà de 599 € i estarà disponible a casa nostra a partir del 3 de maig. El preu del P9 Plus, de 64 GB, serà de 699 € i arribarà a les nostres botigues el pròxim 1 de juny. A VaDeJocs us oferirem una anàlisi en profunditat del dispositiu abans de la seva sortida al mercat, però, per anar fent-vos una primera impressió, podeu consultar les fotografies que vam fer amb ell tot sortint de la presentació.

Zoom

Per acabar, Huawei també va presentar l’actualització de la seva banda d’activitat, la TalkBand B3, però no va donar gaires detalls ni va anunciar quan estarà disponible a les botigues (ni de casa nostra ni d’enlloc).

Zoom