Glyph, la plataforma gamer de Trion Worlds

Zoom

Trion Worlds coneguda per ser la creadora del premiat joc en línia Rift ha llançat una plataforma per a ús propi dels seus jocs i també per altres títols (generalment indies) per crear una alternativa a Steam i Origin

EDUARD TRÈMOLS | Barcelona

La competència és dura i està consolidada al mercat. Però també és cert que hi ha lloc per una plataforma exclusivament per a jocs indies, no només necessària per als jugadors sinó també perque els desenvolupadors de joc tinguin una plataforma on publicar els seus productes.

TRION_logo_1.jpg Zoom

TRION_logo_1.jpg

Glyph ha començat amb un grapat de jocs on els principals títols són els propis de Trion: Rift, Defiance, Trove i Archeage (aquests dos últims encara estan en fases alpha i beta respectivament) i un nombre considerable de jocs que han aprofitat aquesta nova plataforma per publicitar-se

La primera pedra de Glyph és col·locar fa més de tres anys quan Rift era un joc nou i Trion ja tenia diferents projectes en mà com Defiance o End of Nations. El primer nom que va rebre la plataforma va ser RedDoor per la semblança del nom i l'actual logotip de Trion Worlds. Però el projecte es va posposar fins al dia d'avui on ja porta uns mesosamb nosaltres i ha demostrat la seva utilitat com a llançador de jocs i una forma d'unificar la comunitat de jugadors.

Glyph_interface_1.jpg Zoom

Glyph_interface_1.jpg

Trion s'ha especialitzat en jocs en línia, Rift i Defiance són bons jocs dins del seu gènere i el futur Trove evoluciona correctament. A part d'això l'empresa nord americana també és l'encarregada de portar ArcheAge a Europa i Nord Amèrica. Aquest últim és un joc en línia híbrid amb molts components sandbox que pot suplir una falta preocupant d'aquest tipus de jocs a occident.

Rift, Defiance i ArcheAge tenen un model gratuït (free2play) però amb l'opció de pagar quota per certs beneficis o bé una tenda ingame per adquirir diferents boost, millores o serveis. No sabem exactament com serà el model free2play de Archeage però esperem que sigui molt similar al del Rift, ja que aquest no posa cap barrera entre jugadors paguin quota o no.

Rift_stormlegion_1.jpg Zoom

Rift_stormlegion_1.jpg

Per altra banda Rift ha començat la seva recta final cap a la segona expansió i continua alliberant contingut d'una forma mai vista a un joc en línia. Actualment és un dels MMO més complets que hi ha amb un JcE (Jugador contra Entorn) i un dinamisme a mòn obert (els esdeveniments massius són un constant) que fins ara cap joc ha pogut igualar.

Defiance_gameplay_1.jpg Zoom

Defiance_gameplay_1.jpg

Defiance, tot i els problemes que va tindre els primers mesos sembla que ha acabat d'arrancar i la segona temporada de la serie homònima aportarà nou contingut. Actualment també és gratuït amb l'opció de pagar per als DLC que rep cada pocs mesos.

Trove és el nou projecte de Trion, és un joc basat en vòxels, una barreja entre Minecraft i Cube World però amb l'opció de jugar en un món persistent i amb diferents classes i rols al més pur estil MMO.

Trove_gameplay_1.jpg Zoom

Trove_gameplay_1.jpg

Quins avantatges té, doncs, Glyph a part de ser un llançador instal·lador dels jocs de Trion Worlds?. Doncs l'avantatge que tots els productes que s'hi venen són i seran sense DRM (Digital Rights Management). Això significa que els jocs no tindran limitacions de propietat (com pasa a altres plataformes) i nosaltres serem els propietaris dels títols adquirits. Per tant, l'objectiu de Glyph és canviar una mica les normes d'aquest tipus de plataformes.

Els primers passos de Glyph han sigut satisfactoris però encara falta temps i treball per convertir-ho en el que volien que fos RedDoor. No només augmentar el catàleg, calen eines per interactuar amb jugadors, promocions i títols únics per engrescar la comunitat. I també una quota unificada per tots els jocs de Trion Worlds tal com fa Sony Online Entertainment.

Esperem que tots aquests canvis transformin Glyph en una plataforma alternativa a Steam i Origin.