Exposicions dedicades a Marvel i DC al Saló del Còmic 2013

3 min

El Saló del Còmic va dedicar dues exposicions als personatges principals de les dues editorials més importants del còmic nord-americà pel que fa a quantitat de vendes

RAUL ARRIBAS| Barcelona

L'exposició dedicada a DC commemorava els 75 d'anys de Superman, el superheroi per excel·lència i el primer en ser publicat.

A més d'oferir als visitants un resum dels aspectes més importants d'aquest personatge i el seu rerefons, la presència d'originals de diverses èpoques era molt destacable. S'ha d'agrair l'esforç que fa la organització del Saló del Còmic per a portar cada any exposicions tan interessants per als aficionats del sector.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Vam poder admirar originals de grans figures del novè art, com per exemple aquests de mitjans dels anys vuitanta de John Byrne.

També estava exposada una espectacular pàgina doble d'una altra icona del món del còmic, Alex Ross.

Alguns dels originals eren realment antics, com aquest de 1943, en plena segona guerra mundial.

L'exposició dedicada a Marvel estava centrada en els dos grups de superherois més famosos de l'editorial, els Avengers i els X-Men.

L'any passat una sèrie limitada anomenada Avengers vs X-Men va enfrontar aquests dos supergrups i va establir les bases del nou status quo en que s'ha vist immers l'univers fictici marvelita, anomenat promocionalment Marvel NOW.

L'exposició estava presidida per la reproducció de les portades dels respectius primers números de les dues col·leccions.

El nombre d'originals era també destacable i era un plaer delectar-se en admirar cadascuna d'aquelles pàgines.

L'exposició dedicava parts iguals als dos grups de superherois per a no ferir sensibilitats.

Vam poder admirar originals de les primeres aventures dels X-Men, com aquests de 1966, en el que va ser el seu primer enfrontament amb el Juggernaut.

O aquests altres de mitjans dels anys vuitanta, en plena efervescència de l'univers mutant de la mà dels guions d'en Chris Claremont, que va revifar com mai els X-Men i va crear The New Mutants.

També estaven exposats originals dels Avengers de mitjans dels anys seixanta, quan la sèrie tot just començava a caminar.

En definitiva, dues grans exposicions que podem veure a casa nostra gràcies a un esdeveniment tan important a escala europea com ho és el Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

stats