Èxit rotund de la convocatòria #VolemVideojocsEnCatalà

2 min

La piulada massiva convocada per Ara VaDeJocs amb l'objectiu de reclamar més videojocs en català ha estat secundada per un gran nombre d'usuaris i ha tingut un èxit notable. Ahir dijous a les 10.00 hores Twitter va situar l'etiqueta #VolemVideojocsEnCatalà com a tendència espanyola a la xarxa social, una posició que va mantenir durant pràcticament tota la jornada.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Al món passen moltes coses, i si establim jerarquies d'importància entre notícies sempre ens trobarem que la transcendència del fet que una colla de parlants d'un idioma minoritari expressi la voluntat de poder gaudir del seu passatemps favorit en la seva llengua és més aviat relativa. Però hi ha una dada que queda per a la modesta història d'aquest mitjà: el dia que el món parla de la fi d'un tirà despòtic i el dia que a Espanya es produeix la notícia més esperada de la història de la democràcia (i una mica més) tots plegats hem aconseguit que, durant pràcticament tota la jornada, juntament amb aquests dos temes, l'altra qüestió de la que més es parlava, a la part de la xarxa que ens engloba, fos la presència del català en els videojocs. Vam ser un dels Trending Topics (o temes destacats) en el rànquing espanyol i vam arribar a ser el tema més comentat durant bona part del dia a twit.cat.

No volem pecar de cofoisme ni volem pensar que tenim res de resolt pel fet d'aconseguir que es parli de la normalització de la nostra llengua en l'àmbit dels videojocs, perquè queda molta feina per fer, però ahir els afeccionats a l'oci electrònic d'aquest país vam aconseguir una petita fita. Des d'Ara VaDeJocs ho celebrem i ens felicitem per l'èxit de la iniciativa de la piulada massiva, doncs. Potser ho vam impulsar en un principi, a instàncies d'un dels nostres lectors.

Gràcies a tots els piuladors, i també als amics d'AlertaJocs, El Píxel Maleït, Generació Digital, Pocafeina, 3 Botons i Start, i a tots aquells mitjans, especialitzats o no, que van reproduir el nostre comunicat de premsa amb la convocatòria o que van informar de la consecució del Trending Topic a l'àmbit espanyol. Això, no pot ser d'altra manera, ens anima a continuar treballant per la plena normalització del català també en la parcel·la de la que aquest mitjà s'ocupa. Ara sabem, a més, que la nostra inquietud no és la de quatre eixelebrats i que no estem sols.

Un cop més, per tant, l'equip de redacció d'Ara VaDeJocs us dóna les gràcies a tots.

stats