Et presentem la Wii U, la nova consola de Nintendo [E3] [Actualitzada]

3 min

La conferència de Nintendo a l'E3 de Los Angeles s’ha acabat fa ben poca estona i per fi s’han desvetllat els misteris al voltant del projecte de la seva nova consola. Es dirà Wii U i serà una mena de successora espiritual de Wii.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Tot i així, l’anunci ha aixecat moltes més incògnites: s’ha presentat un comandament rectangular, amb una pantalla de 6,2 polzades i tàctil. Perquè us en feu una idea, seria molt similar a un gadget com ara un iPad. Tot i que incorpora els mateixos botons que un comandament normal i corrent, és a dir, una creueta, dues palanques analògiques, quatre botons frontals i gallets posteriors.

El que seria la consola en sí no s’ha mostrat. La única imatge que circula és la que hem col·locat a la capçalera i que ha estat difosa com a foto oficial des de la web engadget. Així doncs, ens centrarem en les possibilitats del comandament i també del catàleg de jocs que trobarem.

Si hi ha una paraula que defineix el nou sistema de control és connectivitat: podrem connectar-lo amb el televisor d’alta definició i també serà possible interactuar amb pràcticament tots els perifèrics que han anat apareixent per a la Wii, com per exemple la Wii Balance Board o també la Wii Pistol, per esmentar-ne alguns.

Podrem mantenir videoconferències a través del comandament gràcies a les càmeres que incorporarà i, com a curiositat, podem començar una partida al televisor, apagar-lo i seguir jugant tranquil·lament des de la pantalla del comandament. Això sí, des de Nintendo ja han deixat ben clar que el comandament en cap cas podrà fer les funcions de consola portàtil.

La consola, segons hem pogut veure a la presentació, suportarà gràfics en alta definició i es mourà a uns nivells semblants als de PlayStation 3 o Xbox 360. I de fet hauria de ser així si tenim en compte alguns dels jocs que s’han anunciat per a la nova consola de Nintendo.

Batman: Arkham City, Assassin’s Creed: Revelations, Darksiders 2, Battlefield 3, Alien Colonial Marines, Tekken, Ninja Gaiden 3, Metro Last Light o Dirt Codemasters són només alguns dels títols que veuran la llum també a Wii U. Per tant, sembla que amb aquesta consola, Nintendo ha buscat satisfer tant els usuaris que busquen jocs de caire més familiar com als que busquen experiències més exigents, els mal anomenats casual i hardcore respectivament.

Nintendo ha recordat als usuaris que podrien seguir els esdeveniments posteriors a la conferència en una pàgina dedicada, exclusivament, a l'E3. Doncs bé, Nintendo té la intenció d'actualitzar aquesta pàgina amb tot el contingut i notícies que puguin sorgir, però no han pensat en l'astúcia dels aficionats als videojocs ja que han pogut descobrir part de les especificacions tècniques de Wii U.

Especificacions tècniques:

- Comandament amb pantalla de 6,2 polzades que incorpora un botó per encendre la consola, altaveus, stylus, una barra de sensors i és totalment carregable.

- El lectors de discos permet llegir discos de 12 cm i d'alta densitat.

- Compatibilitat amb els videojoc de la Wii.

- Capacitat per reproduir en les resolucions 1080p, 1080i, 720p, 480p i 480i.

- Connexions HDMI, components, S-vídeo i compost.

- Memòria Flash interna per emmagatzemar les partides o videojocs.

- Possibilitat de connectar un disc dur extern en un dels ports USB.

- Quatre ports USB.

- Processador de diversos nuclis desenvolupat per IBM.

Tot seguit us deixem amb el vídeo de presentació de Wii U a la conferència de Nintendo.

Comenta-ho al fòrum

stats