Disney tanca LucasArts

2 min

Disney ha decidit tancar un dels estudis més històrics i emblemàtics del món de l'oci electrònic, parlem de LucasArts, divisió de videojocs de LucasFilm. Després de 31 anys es tanquen les portes de l'estudi de forma definitiva, el què ocasiona 150 acomiadaments directes. Recordem que el gegant americà va adquirir l'imperi de George Lucas per 3125 milions d'euros el passat 2012.

JOAN DE BUEN | Barcelona

Amb aquesta acció s'han cancel·lat els dos títols que s'estaven desenvolupant actualment, el joc de trets en primera persona Star Wars: First Assault, del que amb prou feines n'havíem vist algun vídeo filtrat recentment, i l'aparentment prometedor Star Wars 1313, un joc d'acció en tercera persona que havia de ser l'inici d'una nova saga galàctica i que ha quedat en no res. En una nota pública emesa per Lucasfilm s'apunta un canvi d'estratègia associat a aquest tancament:

Després d'avaluar la nostra posició dins el mercat dels videojocs, hem decidit canviar el model de negoci de LucasArts, abandonant així el model de desenvolupament intern i optant per un de llicències

Les llicències de LucasArts inclouen, a més dels jocs derivats de La Guerra de les Galàxies, sèries amb continuïtat i tant de recorregut i tan populars com Monkey Island, per no parlar de la possibilitat de reeditar o de rellançar jocs com Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Grim Fandango o Day of the Tentacle. Caldrà estar alerta i veure qui nivell de qualitat assoleixen tant les noves encarnacions de les aventures gràfiques -si no és que Disney enterra definitivament la línia- com els títols basats en la prolífica saga cinematogràfica, tenint en compte que aquestes futures obres seran desenvolupades per estudis exògens.

Recordem que Disney Interactive Studios funciona com a editora i treballa amb diversos estudis, com Avalanche Software, Fall Line Studios, Gamestar, Junction Point Studios, Wideload Games, Tapulous o Playdom. Tot i que la distribuïdora de videojocs de Disney s'ha encarregat fonamentalment de publicar jocs infantils centrats en llicències com Hanna Montana o High School Musical, també han editat els jocs de les grans produccions d'animació de la companyia, comWreck-It Ralph o Cars, la sèrie Pirates del Carib i rareses tan entretingudes com Pure, un arcade de conducció de quads, o els Epic Mickey.

stats