Crytek planeja llançar un kit de desenvolupament de Cryengine

1 min

L'apartat visual representa gran part dels videojocs d'avui en dia assolin cotes impensables fa uns anys. Això ha estat gràcies al treball de les desenvolupadores per a crear motors gràfics molt potents capaços de moure milers de polígons i d'exhibir efectes cinematogràfics.

Seguint el camí d'Epic Games, que va publicar el seu motor gràfic Unreal Engine 3, Crytek s'ha plantejat de fer el mateix amb el Cryengine, el motor gràfic format per la companyia alemanya, per tal de fomentar l'ús d'aquesta eina en companyies petites o comunitats de modders. Fins i tot està considerant la idea de publicar-lo gratuïtament. Aquestes han estat les declaracions per part de Crytek.

"La comunitat mod és molt important per a nosaltres. Tenim en preparació un SDK dirigit exclusivament per ell. Hi ha un model de negoci extremadament accessible", comentava Avni Yerli, cofundador de la companyia, "Les barreres d'entrada seran molt baixes fins i tot pot resultar ser gratuït. De ben segur que ens compararan amb d'altres motors com Epic i UDK o Unity, però creiem que la competència pot ser molt bona".

A continuació teniu un vídeo de la passada Games Developers Conference 11 que mostra la versatilitat del motor gràfic i el que pot arribar a fer.

stats