Conferència de Sony PlayStation a l’#E32012

4 min

Hem presenciat la conferència que ha realitzatSonyPlayStation al’Electronic Entertainment Expo 2012, un aparadorinternacionalen el que l'empresa japonesa ha exposat quin serà el seu full de ruta de cara al futur més proper.

La conferència s'ha emès en directe via streaming a les 3 de la matinada hora catalana i ha estat presentada per Jack Tretton, president i director executiu de Sony Computer Entertainment of America. Com sol passar, una allau de rumors i possibles filtracions ens han acompanyat durant les hores prèvies a la presentació,vegem doncs quins s'han confirmat.

El primer títol que s'ha presentat en societat ha estat Beyond: Two Souls. El nou joc deQuantic Dream,creadors de Heavy Rain, ha estat presentat per David Cage, cofundador de l'estudi, que ha confirmat que l'actriuque donarà vida a la protagonista serà la reconegudaEllen Page, coprotagonista d'Inception, el film de Christopher Nolan.El joc estarà més orientat a l'acció que no pas Heavy Rain i mostrarà unes animacions facials excel·lents. Intuïm que l'argument del joc girarà al voltant dels poders ocults de la protagonista, una mena d'habilitat sobrenatural que es pot apreciar dins del tràiler.

Un cop finalitzada la presentació d'aquest títol, han aparegut a l'escenari els responsables dePlayStation All Star Battle Royale, un joc que recorda poderosament la franquícia Super Smash Bros, tot i que, per descomptat, aquí els personatges participants, per comptes de ser representatius de Nintendo, seran icones de la marca PlayStation. Hem pogut apreciar el joc en moviment, que fa gala d'unajugabilitat frenètica: ens han mostrat un combat a quatre jugadors i les sensacions han estat positives. S'ha confirmat també la connectivitat d'aquest títol amb PlayStation Vita, plataforma que comptarà amb una versió del joc i que disposarà de connectivitat amb la consola de sobretaula de Sony. També han estat anunciats dos personatges que se sumen al planter de personatges, un Big Daddy de Bioshock i Nathan Drake, l'heroi aventurerde la llicènciaUncharted.

Posteriorment a aquest anunci s'ha confirmat que els jocs clàssics de PSOne arribarana Vita, i hem pogut veure a pantalla els logotips de Final Fantasy VII i de Tomb Raider.

Un altre anunci relacionat amb la consola portàtil de Sony ha estat la presentació d'un nou Call of Duty, destinat exclusivament a PS Vita. El joc es dirà Call of Duty Black Ops: Declassified. Només se n'ha mostrat una imatge, juntament amb el títol.S'ha confirmat que sortirà al mercat aquest mateix nadal.

També s'ha confirmat l'existència d'un joc de la sèrieAssassin's Creed per a Vita, es dirà Assassins Creed III Liberation i es podrà controlar a un personatge femení per primera vegada dins la saga, estarà ambientat en el mateix període que el títol de sobretaula i estarà adaptat perfectament al controls de la portàtil. Es podrà adquirir a partir del 30 d'octubre en un pack juntament amb la consola en color blanc.

Hem pogut apreciar també un altre fragment de joc a temps real d'Assassins Creed 3 per ps3, dins la fase que s'ha mostrat hem pogut veure a Connor controlant un navili enmig d'una ambientació genial, abandonem l'entorn nevat que s'ha pogut apreciar anteriorment a la conferència d'Ubisoft i ens veiem immersos en una batalla naval al mig del mar.

Hem pogut apreciar de primera mà la granactualització tècnica que ha patit aquest títol, que en comparació als anteriors jocs de la franquícia mostra unnou motor gràfic que combina a la perfecció amb l'entorn del joc.Un cop finalitzada la visualització d'aquest tràiler ha pujat a l'escenari Dan Hay, un dels encarregats de fer possibleFar Cry 3, que ha mostrat una fase del joc a temps real i ha confirmat la inclusió d'un mode cooperatiu a 4 jugadors, també s'ha confirmatl'existènciade contingut descarregable exclusiu per a la consola de Sony.

Posteriorment, s'ha anunciat una nova funcionalitat per al perifèric PlayStation Move, es tracta de Wonderbook, un element de realitat augmentada que, juntament amb la càmera PlayStation Eye i el comandament gestual de Sony permet que alguns elements cobrin vida a través de la pantalla. El concepte Wonderbook neix de la col·laboració de Sony PlayStation amb l'escriptora JK Rowling, autora dels llibres de Harry Potter. Gràcies a aquest nouperifèricpodrem aprendre a realitzar encanteris com si fóssim estudiants de Hogwarts. S'ha confirmat també que tindrà connectivitat amb la plataforma Pottermore, una web en el que els lectors poden comprar els llibres digitals de Rowling.

Deixant de banda Move, s'ha fet públic un acord entre el fabricant de telèfons intel·ligents HTC i Sony. A través de la plataforma Play Station Suitees nodrirà aquests mòbils amb jocs de la companyia orientats als smartphones.

Posteriorment a aquest anunci hem pogut veure una fase de la campanya del nou joc de la saga God Of War, titulat Ascension i desenvolupat per Sony Santa Monica, que promet ser un dels títols mésespectaculars que podrem jugar a la consola de sobretaula de l'empresa Nipona. L'apartat gràfic d'aquest títol ha millorat exponencialment si ho comparem amb God of War 3 i mostra una paleta de colors molt diferent. N'hem pogut veure una fase jugable a plena llum del dia, una situació que facilita la visualització de la fisonomia dels enemics i ajuda també a contemplar de forma mésnítidaels atacs brutals que Kratos infligeix als seus contrincants. Tal com es va anunciar, es tracta d'una precuela, aquesta mantindrà el gore i la brutalitat present en els títols anteriors. Arribarà a les nostres consoles el 12 març de 2013.

Per finalitzar la conferència s'ha mostrat una fase jugable de The Last of Us, l'últim títol de Naughty Dog, els creadors d'Uncharted. Es tracta d'un joc que prioritza la supervivència en un entorn apocalíptic, hem pogut apreciar l'existència d'unabarra de vida, de manera que en aquest joc no hi haruà curació instantània com sí que passava a Uncharted, un afegit intensificarà en molts moments la sensació d'angoixa, una sensació que resulta clau en un títol d'aquestes característiques. També hem pogut intuir que l'armament i les bales escassejaran, així que caldrà gestionar-les de la forma més racional i econòmica possible. Es tracta d'una aventura adulta amb unes morts crues i explicites, amb uns personatges amb una personalitat molt definida, amb els que el jugador se sentirà ràpidament vinculat.

Com en el cas de la resta de conferències al voltant d'aquest E3 2012, us en deixem l'enllaç per tal que pugueu visionar-la si aquesta matinada us l'heu perduda.

stats