Avanç: Tot el que sabem d'Assassin’s Creed: Revelations

6 min

Gairebé una setmana després que Ubisoft donés a conèixer la notícia de l’arribada d’un nou integrant a la saga d’Assassin’s Creed, han anat apareixent molts detalls sobre el joc i ha arribat el moment de recopilar-los tots. Així que, tots aquells que sigueu especialment fanàtics de les aventures d’Altaïr Ibn-La'Ahad i Ezio Auditore da Firenze, ja podeu seure i assaborir-los lentament.

El primer detall que salta a la vista, i que tothom ha pogut comprovar en les escasses fotografies que circulen, és que en aquesta ocasió tornarem a controlar a Ezio Auditore, però en una versió més madura: rondarà els cinquanta anys d’edat. Aquest detall es nota sobretot en els nombrosos cabells blancs que es poden comptar a la seva barba, però no sabem com afectarà això a la jugabilitat. Continuarà gaudint d’un físic envejable que li permetrà enfilar-se per qualsevol indret o, ben al contrari, li passarà com a l’envellit Solid Snake de Metal Gear Solid 4 a qui la salut li jugava males passades?

Ara bé, si ho recordeu, en les tres entregues que portem per a consoles de sobretaula i PC, el protagonisme sempre ha estat repartit entre Ezio o Altaïr i en Desmond, un descendent molt llunyà d’ambdós assassins que viu a la nostra època. Doncs bé, Assassin’s Creed: Revelations anirà un pas més enllà : tindrem la possibilitat de controlar tots tres personatges. Una decisió que, segurament, satisfarà a aquells que preferien el protagonista de la primera entrega.

Segons sembla la missió d’Ezio consistirà en localitzar cinc segells que van pertànyer a Altaïr. Cada vegada que en trobi un serà capaç d’introduir-se en la ment del seu avantpassat i reviure algunes de les seves experiències. Per la seva banda, sense desvetllar-vos massa detalls, només us direm que en aquest quart joc, en Desmond es troba en un coma profund i viatjarà a través de la denominada Black Room –Habitació Negra- que no serà res més que un món creat a través de les experiències viscudes a l’Ànimus.

En aquest entorn, que tindrà una arquitectura peculiar, l’acció perdrà importància i ens haurem de centrar més en la resolució de trencaclosques i ester més pendents de la narrativa en general. En definitiva, els tres personatges hauran de cooperar d’alguna o altra manera per a aconseguir l’objectiu final: recuperar aquests segells que, alhora, serviran per a accedir a un important artefacte ocult a Masyaf, la fortalesa de la primera part.

El pas del temps es farà evident en l'aspecte d'Ezio Auditore

Certament un element que ha gaudit d’una importància cabdal en la saga d’Assassin’s Creed han estat les localitzacions. En el primer joc vam poder visitar Jerusalem, Acre, Damasc i l’esmentada fortalesa, que per cert, comptaven amb un grau de recreació excel·lent. A Assassin’s Creed II vam abandonar l’Orient Mitjà i vam anar a parar en plena Itàlia Renaixentista. Les ciutats on transcorria l’acció eren, en aquest cas, Florència,Monteriggioni, San Gimignano, Forli, Venècia i Roma, en els darrers compassos del joc. En la tercera entrega, la capital romana acaparava pràcticament tot el protagonisme i la majoria de missions les realitzàvem allà, amb sortides esporàdiques a llocs com Florència o Venècia una altra vegada i també la ciutat navarresa de Viana.

Per al tancament de la trilogia sobre Ezio Auditore, Ubisoft ha escollit la ciutat de Constantinoble (l’actual Istanbul), que es dividirà en quatre districtes: Constantinoble, Beyazid, Imperial i Galata. Tot sembla indicar que també es podrà visitar la regió turca de la Capadòcia i falta per confirmar si revisitarem localitzacions dels jocs anteriors. Els desenvolupadors, però, sí que asseguren que la ciutat principal, Constantinoble, tindrà una extensió encara molt més gran que no pas la de Roma i que els carrers es mostraran més plens de vida i activitat.

Mentre estiguem per allà, a banda d’acomplir el nostre objectiu principal, també haurem de contribuir a deslliurar la ciutat de l’important setge que pateix per part d’un nombrós exèrcit de Templers. En aquest sentit, tornaran a fer acte d’aparició les fortaleses controlades pels enemics. Com a Assassin’s Creed: Brotherhood, podrem liquidar el capità de la zona i passar a dominar el districte on estiguin ubicades. Ara bé, en aquest cas, els Templers podran tornar a intentar recuperar-les. Per a evitar-ho podem enviar-hi les nostres pròpies tropes o també assignar-hi un assassí a sou que les defensi d’aquests atacs.

Gràcies a la bona acollida que va tenir, tornarà el gremi dels assassins i, de nou, podrem escollir alguns alumnes als quals haurem d’anar formant fins que assoleixin la màxima distinció i reconeixement. En aquesta ocasió, però els reclutes novells hauran d’augmentar un total de quinze nivells, guanyant experiència, noves armes i també una major varietat de roba per el seu vestuari.

Un element que no repetirà en aquesta nova entrega seran les missions secundàries. Per a Assassin’s Creed: Revelations, Ubisoft ha preferit inspirar-se en el genial joc de Rockstar, Red Dead Redemption, i incorporarà esdeveniments totalment aleatoris. Per a posar-vos un exemple, tot passejant pels carrers de Constantinoble podrem trobar-nos un grup de templers que ataca a un home gran o una nena. En aquests casos podrem escollir si volem intervenir-hi o passar de llarg.

Si recordeu els esdeveniments tant de la segona com de la tercera part, ja sabreu que a Ezio té unes quantes trobades amoroses amb diverses representants del sexe femení.Doncs bé, una vegada més, el nostre Casanova particular tornarà a enamorar-se, en aquest cas d’una venedora de llibres anomenada Sofia Sorto, que es basa en la noia que surt a la pintura Retrat d’una jove veneciana d’Albrecth Dürer.

Retrat d'una jove veneciana, de Dürer. La inspiració per al personatge de Sofia Sorto

A banda de personatges i localitzacions, cada joc de la saga també s’ha caracteritzat per anar incorporant nous ginys que faciliten la tasca dels assassins. En aquest cas, farà acte d’aparició el Hookblade i utilitzar-lo com si fos una tirolina. Amb això podrem desplaçar-nos per la ciutat un trenta per cent més ràpid. També podrem emplear-lo com a arma, per a finalitzar combos agafant els enemics o com a instrument de defensa, tot clavant-lo en una paret i rebotant per damunt dels nostres adversaris.

Aquesta mena de ganxo-espasa no serà la única novetat: també disposarem de la possibilitat de fabricar-nos les nostres pròpies bombes de mà. En total en podrem construir fins a tres-cents tipus diferents, entre les quals no hi faltaran les nostres estimades bombes de fum. I pel que fa a l’habilitat tan especial que s’han anat transmetent de pares a fills en aquesta peculiar família d’assassins, la Vista de l’Àguila, aquesta vegada tornarà amb un major pes: ja no només podrem identificar quins són els nostres objectius, sinó que serem capaços de preveure la seva trajectòria . En combinació amb les nostres bombes podrem avançar-nos al seu recorregut i parar-los diverses trampes al llarg de tot el camí.

Un altre canvi que també incorporarà Assassin’s Creed: Revelations té a veure amb l’apartat gràfic. Es tracta de la utilització d’un nou sistema de captura facial anomenat Mocam, que permetrà obtenir resultats similars a allò que hem pogut veure en els vídeos que s’han anat publicant sobre L.A Noire, és a dir, que els personatges guanyaran molt en expressivitat i sincronització labial.

Finalment, un dels elements que més va aconseguir captar l’atenció dels seguidors, el mode multijugador, també tornarà però en una versió encara més millorada, segons prometen des d’Ubisoft. Per a començar, aquest mode comptarà amb una història de fons que tindrà un argument més profund. A mesura que anem augmentant de nivell, també anirem progressant dins de la misteriosa empresa Abstergo. Això ens permetrà anar esbrinant cada vegada més detalls sobre l’organització dels Templers. A més, també podrem canviar l’aspecte dels diferents personatges i fabricar les nostres armes. Connectar amb les partides serà molt més ràpid i fluid, podrem crear llistes personalitzades de jugadors i Ubisoft té la intenció d’organitzar tornejos a nivell internacional.

De moment, aquesta és tota la informació de què disposem sobre l’esperada nova entrega de la saga Assassin’s Creed, la que tancarà definitivament les aventures d’Ezio Auditore. Per a conèixer més detalls del joc haurem d’esperar fins al proper E3, que se celebra a Los Àngeles els propers dies set, vuit i nou de juny. Previsiblement, Assassin’s Creed: Revelations sortirà al mercat per a PC, PlayStation 3 i Xbox 360 durant el mes de novembre d’aquest mateix any.

Comenta-ho al fòrum.

stats