Avanç: Jet Set Radio HD

3 min

La paraula Dreamcast és sinònim de qualitat, de nostàlgia i de sagues amb continuacions frustrades que a tots ens agradaria gaudir, però de moment ens hem de conformar amb adaptacions a l'alta definició d'alguns dels seus èxits. El proper escollit serà Jet Set Radio.Ha arribat, doncs, el moment de tornar sacsejar els esprais, posar a punt els patins i pujar el volum del nostre transistor al màxim.

I nosaltres bé que ens n'alegrem. Jet Set Radio va ser llançat l'any 2.000 i aviat es va convertir en un dels jocs més estimats pels usuaris de la blanca de Sega,gràcies a un estil molt personal i a uns gràfics cell shading que ens van deixar bocabadats i que, a més, han envellit magníficament. El personatges tenien un disseny passat de rosca realment vistós i la música encaixava perfectament amb el seu estil. Una joia en tots els aspectes.

La mecànica era aparentment senzilla, havíem de marcar amb el nostre esprai les parets, algunes d'elles recòndites, de la ciutat, tot utilitzant unes combinacions. El motiu? Jet Set Radio és el nom d'una emissora de radio pirata que mira d'agrupar els joves perquè es rebel·lin contra el govern, els joves protesten guixant parets, sostres, aparadors o vagons de trens... Ens sona d'alguna cosa tot això.

Evidentment, ens trobarem ambinconvenients, haurem de suar per arribar a llocs de difícil accés i haurem d'haver-nos-les amb policies, acompanyats dels seus gossos respectius, que miraran d'aturar-nos. Però no només lluitarem amb les forces de l'ordre, ja que altres grups aprofiten l'avinentesa per marcar territori amb els seus símbols i escriure les seves pròpies lleis.

Aquesta nova versió del joc mirarà de mantenir intacte les característiques del joc original, de fet SEGA està renegociant totes les llicències musicals per tal que no els passi el mateix que amb Crazy Taxi, en la reedició del qual es van perdre pel camí algunes cançons mítiques. Com a mínim s'ha confirmat que el joc es visualitzarà a pantalla completa (a diferència del que va passar amb la conversió del Sonic Adventure) i s'especula amb la possibilitat que es pugui fer servir el bolet dret dels comandaments per moure la càmera -cal recordar que el comandament de Dreamcast només comptava amb una palanca de control analògic i la càmera era un dels seus principals handicaps.

No sabem si s'implementarà l'intercanvi de grafits en línia que tenia la versió original, però sí que s'ha anunciat la possibilitat de dissenyar-ne de nous, utilitzant la pantalla tàctil de la PSVITA. En les versions per a d'altres plataformes ho haurem de fer amb l'editor clàssic que ja duia incorporat el joc. També sabem de ben segur que s'afegiran, en totes les plataformes, els nivells extra que es van incloure en la versió americana del joc original.

Haguéssim preferit un nou joc que aprofités totes les possibilitats tècniques dels sistemes actuals, però reconeixem que aquesta revisió és especialment atemporal i ens alegrem molt del seu retorn. Jet Set Radio HD serà llançat per a les plataformes digitals d'Xbox 360 (XBLArcade), Playstation (PSNetwork per a PS3 i PSVita) i per a PC. Restarem a l'espera de les novetats que sorgeixin sobre aquest títol en el proper E3, esdeveniment del qual us mantindrem puntualment informats a través d'Ara Vadejocs.

stats