Avanç: Gears of War: Judgment

4 min

Fa temps que la divisió de jocs de Microsoft sembla en letargia, resulta evident que la companyia es prepara per a l'anunci imminent de l'aparició de la successora de la seva actual plataforma d'entreteniment electrònic. Amb tot, que aquests siguin temps de sequera d'exclusives no vol pas dir que Xbox 360 no pugui acomiadar-se llançant la casa per la finestra amb una nova entrega d'una de les franquícies estel·lars de la consola. Torna Gears of War, però aquest cop ho fa sense Marcus Fenix ni Dominic Santiago.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

A Gears of War 3 vam viure la fi de la guerra entre humans i locust, però els devots de l'acció i dels productes dissenyats per Cliff Bleszinsky (pare espiritual de la llicència i director creatiu d'Epic Games, que va anunciar a finals de l'any passat que abandonava la seva tasca per descansar després vint anys de vinculació amb l'estudi) podem felicitar-nos: el tercer episodi no serà el darrer de la sèrie. Aquest 19 de març surt a la venda Gears of War Judgment, preqüela d’una de les llicències exclusives de més pes de la consola de Microsoft, desenvolupada per Epic Games i People Can Fly, equip responsable de la versió per a compatibles de Gears of War i d'un dels jocs de trets en primera persona més eixelebrats de tots els temps, Bulletstorm. Els protagonistes d'aquest nou Gears of War no són, com dèiem, els de la trilogia original però sí que són vells coneguts, es tracta del descarat Damon Baird i la carismàtica estrella del trashball, Augustus "The Cole Train" Cole.

El joc, ambientat anys abans dels esdeveniments narrats al primer episodi de la trilogia original, se centra en les aventures de l'Esquadró Kilo per salvar la ciutat d'Halvo Bay de l'atac ferotge de les tropes subterrànies de la sanguinària reina Myrrah. Els integrants d'aquest escamot són Sofia Hendrik -una intrèpida experiodista que va cobrir les Guerres del Pèndol i que es va incorporar com a soldat de la Coalició de Governs Ordenats després que els locusts ataquessin la superfície del planeta Sera el Dia de l'Emergència, Garron Paduk -un supervivent de Gorasnaya, una ciutat arrasada pels llagosts, i excomandant d'una unitat de l'exèrcit de la Unió de Repúbliques Independents, el tinent Damon Baird -especialista en ginys mecànics, i Augustus Cole -una celebritat del món de l'esport que es veu obligada a abandonar la seva carrera a causa de la guerra.

Les novetats en l'àmbit de la jugabilitat estan en la línia del que People Can Fly va posar en pràctica a Bulletstorm; si a Gears of War les baralles cos a cos, els tiroteigs i les execucions eren un dels senyals d'identitat de la sèrie, ara, a més, dur-ho tot a terme amb mestratge serà clau per obtenir la màxima puntuació. Justament, s'espera que la possibilitat de recórrer els escenaris liquidant el màxim nombre d'enemics i perpetrant la matança amb tot l'estil que puguem faci del mode història de Judgment un dels més rejugables de la sèrie. I és que la puntuació no servirà només per acumular condecoracions i lluir-les online, serà la manera de desblocar l'accés a millores per als nostres personatges i el nostre arsenal i per bé que retornem als mateixos escenaris un cop els haguem superat hi haurà en cada missió un nombre ingent de variables en funció de la nostra estratègia de combat o de l'armament que triem per defensar-nos.

El mode multijugador promet incrementar encara més la tradicional exaltació i el desenvolupament frenètic de la faceta en xarxa de totes les iteracions de la sèrie. Ara ja no ens caldrà esperar que una partida comenci i que finalitzi el procés de selecció de participants per unir-nos a un encontre, hi haurà punts d'aparició repartits pels diferents nivells del mode online i podrem incorporar-nos a les batalles quan ho vulguem -una novetat que serà molt benvinguda per tots aquells qui hem maleït l'espera prèvia a la partida mentre es configuren, lentament, els equips.

No hem d'esperar gaire per saber de primera mà què ens brindarà de nou Gears of War: Judgment, aquest proper dimarts surt a la venda l'episodi zero de la franquícia, que esperem que, a més de molta més acció marca de la casa, doni resposta a alguns interrogants argumentals que no van quedar resolts quan Epic va cloure la sèrie amb Gears of War 3. Esperem explicar-vos-ho, en qualsevol cas, en una propera anàlisi.

stats