Avanç: Fuse

4 min

Fem un cop d'ull a Fuse, una aventura futurista d’acció cooperativa per a Xbox 360 i PlayStation 3 que arribarà a les botigues ben aviat, a finals d'aquest mateix mes. El joc presenta un equip de quatre agents d’elit amb habilitats específiques de les que haurem de saber treure partit per fer fracassar els plans d’una organització terrorista.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

L’equip d’Insomniac Games, responsable de sèries amb tant de recorregut com Ratchet & Clank, Spyro o Resistance, i tan lligades a les consoles PlayStation, emprèn ara una nova singladura com a estudi desvinculat de Sony amb un títol de trets i ciència-ficció en tercera persona editat per Electronic Arts. Quan encara estava en fase de desenvolupament, el joc es va presentar originalment amb el nom d'Overstrike amb un breu tràiler el juny del 2011 a Los Angeles en el marc de l'Electronic Entertainment Expo.

En aquella primera aparició a mode de teaser ja hi havia força pistes sobre l’enfocament del producte –el to era força humorístic i hi apareixia un escamot conformat per quatre proscrits d’aparença i capacitats distintives equipats amb armes d’alta tecnologia– però més enllà d’això no se’ns oferien pistes ni sobre l’argument ni sobre la mecànica. En els darrers dos anys, però, el joc no només va canviar de nom, el to sembla ara més seriós i violent.

Pel que en sabem ara, Fuse és, definitivament, a més del nom definitiu del joc, el d’una matèria d’origen alienígena descoberta durant els anys quaranta del segle XX i que ha estat emprada pel govern dels Estats Units per a la fabricació de tota mena d’armes, a les que confereix no només capacitats especials sinó també un poder de destrucció extraordinari. La substància, però, és extremadament volàtil, cosa que atrau l’atenció de Raven, un grup terrorista, que pretén fer-la servir per als seus objectius de dominació mundial.

Overstrike 9 és la unitat d’acció encoberta que té la missió de malbaratar els plans de Raven per encàrrec del govern estatunidenc. En el transcurs d'una missió, l'esquadra s'endinsa en un laboratori subterrani de creació d'arsenal avançat que ha estat saquejat per l'organització terrorista i per poder-hi combatre en igualtat de condicions els efectius de la unitat s'apropien d'algunes de les armes experimentals que no han estat robades de la instal·lació.

El líder del comando és Dalton Brooks, un mercenari burleta armat amb un camp magnètic que fa servir tant de forma defensiva, com a escut, com de forma ofensiva, disparant descàrregues d'energia o capturant projectils i retornant-los als seus emissors. L’agent especialitzada en el sigil, encarregada d’infiltrar-se en les files enemigues, és Naya Deveraux, en un principi havia de ser una lladre entremaliada capaç d'ocultar la seva presència amb un dispositiu d'invisibilitat però finalment ha acabat essent una antiga assassina professional amb un fusell d'antimatèria. Jacob Kimble és un detectiu temperamental de gallet fàcil que posa a prova la seva punteria infal·lible amb una ballesta que dispara càrregues abrasives. I el cervell del grup és Isabelle Sinclair, una científica brillant però indisciplinada que duu un rifle letal que fa esclatar tothom qui dispara -tot i que en un principi havia de llançar una mena de globus de goma amb els que immobilitzava els seus oponents.

Cada mercenari, a més, compta amb habilitats que el fan no només un guerrer letal sinó també un component molt valuós per a la resta d'Overstrike 9. Brooks pot protegir els seus companys amb el seu escut, Deveraux pot crear petits forats de buit que engoliran tot el que tinguin a prop, Kimble actua com a franctirador, cosa que permet que el conjunt eviti d'exposar-se innecessàriament, i Sinclair pot congelar els enemics per tal que quedin a mercè de la resta d'efectius i pot guarir els seus companys quan els han ferit.

Si juguem la nostra campanya en solitari podrem alternar el control de tots quatre personatges i si juguem en mode cooperatiu podreu potenciar al màxim de manera evolutiva les facultats del soldat que triem. Així, caldrà que traguem partit de les habilitats de cadascú en funció del curs que prengui cada enfrontament en el camp de batalla, cosa que requerirà un apropament més estratègic que no caracteritza necessàriament la resta d’exponents del gènere. Els progressos que facin els nostres personatges en el mode en línia quedaran enregistrats i afectaran alhora els personatges en la campanya en solitari, i a l'inrevés. Un altre dels punts distintius de Fuse és que també les armes poden evolucionar: a mesura que avancem en el joc podrem modificar el nostre armament i potenciar-ne diversos paràmetres.

Fuse no ha fet gaire soroll fins ara, però ens crida l'atenció tant pel fantàstic currículum dels seus artífexs com pel seu plantejament jugable, que ens recorda més un FPS amb elements de rol com Borderlands que no altres títols TPS recents dels qui celebrem que sembli voler-se diferenciar. A partir del proper 30 de maig, dia en el que surt a la venda la nova proposta d’Insomniac Games, podrem descobrir si aquest nou joc d’acció cooperativa en tercera persona es troba a l’alçada de les magnífiques credencials dels seus responsables.

stats