Assistim a la presentació de la nova gamma de monitors d'LG Electronics

Zoom

Dimecres passat, 12 de febrer, convidats per LG, vam tenir ocasió d'assistir a una sessió de demostració dels nous monitors de la marca, que va tenir lloc a Madrid. A més de poder veure en funcionament els aparells i d'escoltar els responsables comercials dels productes també vam poder conèixer de primera mà l'opinió de professionals de diversos sectors que duen un temps treballant amb alguns dels equips presentats en l'acte. Us fem cinc cèntims del que ens va semblar l'experiència.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Tot i que hem parlat en altres ocasions d'alguns productes d'LG, rarament ens hem fixat en els seus monitors; aprofitem la presentació de la nova gamma d'aquest segment del catàleg de la companyia per oferir una panoràmica -mai millor dit- del que actualment ofereix el gegant sud-coreà de l'electrònica. I el joc de paraules és especialment indicat per l'actual aposta d'LG Electronics pel format 21:9 i per la qualitat d'imatge que brinden els plafons IPS. El catàleg de productes presentats aquesta setmana passada el componen una varietat notable d'equips, cadascun d'unes prestacions sensiblement diferenciades per encaixar en les demandes específiques de grups d'usuaris de perfils distints.

Zoom

Tant la qualitat d'imatge com el format innovador són, a més del disseny ergonòmic, segons els responsables d'LG, els principals atractius d'uns monitors dirigits a un públic divers però que valora per damunt de tot i de forma unànime l'eficiència, la comoditat de treball i el gaudi que brinden unes pantalles davant de les quals cada cop passem més hores. Per ordre, anirem parlant dels equips que vam veure en funcionament. El primer va ser el 34UM95, que es presenta com un futur referent en el mercat per les seves prestacions i pel seu format, és un monitor de 34 polzades únic a hores d'ara, que promet oferir el màxim de rendiment . És un equip orientat als professionals del món audiovisual (editors de vídeo i fotografia, fonamentalment), que demanen una bona mida de pantalla i una òptima qualitat d'imatge. Justament, LG pretén convèncer els treballadors d'aquest gremi amb la seva aposta per les pantalles IPS Full HD i el format panoràmic, que fan -com explicarem al final del text- molt més dinàmic, còmode, senzill i accessible, el treball d'edició i maquetació.

Zoom

Encara per als professionals de la fotografia, destaca també el monitor 29UB65, dissenyat especialment per a maquetació i edició. Un equip disponible en format de 29 polzades, que destaca per la seva pantalla panoràmica pivotable -orientable a gust del consumidor-, de 21:9 i Full HD.

El monitor 29EA73 és més indicat per als professionals l'edició de vídeo, ja que permet la divisió de la pantalla en àrees de treball, un recurs que arriba a facilitar molt la tasca quan ens cal delimitar àrees de treball diferenciades, com passa amb els programes de muntatge videogràfic.

Zoom

Una altra de les novetats, aquesta encaminada a satisfer les exigències dels fanàtics dels videojocs, és el monitor 23MP65HQ-P, de 23 polzades, en format 16:9. Un equip amb base giratòria i pantalla IPS Full HD regulable que destaca per la seva velocitat de resposta i el seu disseny.

També vam veure en funcionament equips de consum eficient, concebuts per a arquitectes i dissenyadors d'interiors i monitors versàtils de disseny ergonònimc, de prestacions menys especialitzades, ideats per encaixar en el treball d'oficina. Més enllà dels monitors, també vam trobar l'equip compacte d'escriptori 22CV241, el primer Chromebase del món, un ordenador all-in-one amb pantalla panoràmica IPS Full HD de 21,5 polzades i sistema operatiu de Google Chrome, que pretén oferir una experiència sense complicacions, accessible i assequible.

Zoom

A més de la gamma de darrera fornada de monitors d'LG Electronics també vam veure projectors, pissarres electròniques, algun televisor, telèfons i tauletes, per bé que només vam tenir ocasió d'observar amb deteniment els equips que eren objecte de la convocatòria, més per qüestió d'impossibilitat física que de manca voluntat, donada la densitat de productes exposats i el temps del que disposàvem. Com comentàvem en començar, a banda de les presentacions a càrrec dels comercials, especialistes tècnics i responsables de relacions públiques de l'empresa, hi havia professionals que van relatar l'experiència de treballar amb els monitors d'LG, de llarg, l'aspecte més interessant de la trobada.

Zoom

Hi havia especialistes en edició de vídeo que estaven treballant in situ en la producció d'un curt publicitari, especialistes en 3D que preparaven una animació, un popular youtuber comentarista de videojocs i un fotògraf. Cadascun parlava de les seves sensacions després d'un temps de fer servir els nous monitors LG i a més els vam poder veure en funcionament en diferents situacions de treball i oci reals, adaptats als requeriments específics de cadascun dels professionals que participaven en la demostració.

Zoom

Els qui editaven vídeo se servien d'un entorn de treball de dues pantalles, una panoràmica, 21:9, ideal perquè és el format panoràmic del cine, una altra d'idèntica en format vertical, la primera per al muntatge, la segona per a l'observació dels quadres clau de les escenes que formaven part del curt. Els qui preparaven l'animació 3D també feien servir dues pantalles, una de 16:9, l'altra de 21:9, totes dues en format apaïsat. Els videojugadors, que van destacar especialment la taxa de refresc d'imatge dels equips que havien provat, provaven dues pantalles diferents de prestacions similars, totes dues panoràmiques. I el fotògraf, que va destacar el negre pur i l'alt contrast dels equips amb els que havia treballat, enviava directament a l'espai de treball virtual les instantànies que capturava. En definitiva, cada monitor dels que estaven en demo s'adaptava als requeriments dels professionals en qüestió o fins i tot dels jugadors més exigents en el camp del lleure electrònic.

Zoom

Fou, en definitiva, una presentació potser densa però molt completa, que no va permetre d'abundar en les particularitats específiques de cada equip en detall però que sí que ens va permetre de fer-nos una bona idea de tot el que la nova gamma de monitors d'LG Electronics posa actualment a l'abast del consumidor.