Anàlisi: Sr. Mistu

3 min

Avui us portem un joc per a iOS desenvolupat a casa nostra per un estudi independent. Un joc de tipus puzle on la tendresa i la calidesa fan d’eix conductor dels trencaclosques que es presenten a cadascuna de les pantalles.

Versió analitzada: iPhone.

Gènere: Trencaclosques.

Desenvolupat per: We Choose Fun.

També disponible a: iPad.

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Sr. Mistu: The Great Olive Pursuit és un joc per a iOS desenvolupat per We Choose Fun, desenvolupadora amb seu a Barcelona. La història del joc comença quan el Sr. Mistu, gran aficionat a les pizzes, se n’adona que no li queden olives i decideix sortir a buscar-ne immediatament.

El Sr. Mistu és cec, i el seu gos pigall es diu Gaido. La mecànica del joc és simple però addictiva: a cadascun dels nivells haurem d’indicar a en Gaido quina és la ruta que haurà de seguir quan guiï el Sr. Mistu, de forma que arribi sa i estalvi a la sortida. Però haurem de tenir en compte que hi ha elements mòbils, com cotxes i vianants, que poden xocar amb el Sr. Mistu i provocar un accident. Serà feina nostra filar prim per a que la ruta assignada a en Gaido permeti el Sr. Mistu avançar sense problemes.

Disseminades per totes les pantalles hi haurà olives, l’objectiu del viatge del Sr. Mistu, que haurem de recollir per a que les pugui fer servir a les seves pizzes. Tot i que no és imprescindible recollir les olives per a superar amb èxit cada pantalla la nostra puntuació dependrà del nombre d’olives agafades. El repte és superar cadascuna de les pantalles recollint totes les olives ja que per aconseguir-ho haurem de refinar molt la ruta i el tempo que li ensenyem a en Gaido.

El joc introdueix una nova dificultat a partir del moment en que ens endinsem al mar: l’aire. A més de tenir en compte tots els entrebancs que hem comentat fins ara haurem de vigilar que el Sr. Mistu no es quedi sense aire abans d’arribar al final.

El tret característic del joc, però, no és la seva mecànica: ho és el seu apartat artístic. Tots els elements del joc han estat dibuixats a ma per Cinta Vidal, fet que dóna als personatges molta tendresa i dota als escenaris d’un aspecte original i de molta qualitat. Tot el joc desprèn molta calidesa, des de la història narrada fins a l’aspecte general del conjunt. És d’aquelles experiències que et deixa amb un somriure a la boca sense que te n’adonis. L’apartat musical es limita a una sola cançó, repetida de forma infinita, però que acompanya de forma agradable i no intrusiva durant tota l’aventura. Es tracta d’una versió editada especialment per a l’ocasió de Dandelion, dels The Black Atlantic.

El millor

  • El carisma que li atorga el seu apartat artístic.
  • El preu.
  • La cura que es nota que s’ha posat en tots els apartats del joc.

El pitjor

"Sr. Mistu és un interessant joc de trencaclosques que destaca per un apartat artístic molt superior a la mitjana de jocs del seu tipus. Un joc entretingut, tendre i que demostra que per a passar una bona estona jugant a videojocs no cal cap mena de violència.". VEREDICTE

8

stats