Anàlisi: Sonic The Hedgehog 4: Episode 2 THD

4 min

Sonic és una de les icones més recognoscibles del món dels videojocs. La seva primera aparició data del 1991 i des de llavors no ha desaparegut mai de les nostres vides. Durant aquests vint anys ha passat per èpoques millors i pitjors, i va semblar perillar quan la línia de videoconsoles de la qual era icona absoluta, SEGA, va anunciar que deixava el mercat d’aquests aparells. Però aquest simpàtic eriçó és resistent i fins i tot s’obre ja a dispositius tan moderns com els telèfons mòbils i les tauletes tàctils. Avui analitzem la seva darrera aparició als dispositius Android amb la tecnologia Tegra 3 d’NVIDIA.

Versió analitzada:Tegra Zone. Gènere:Plataformes. Desenvolupat per:SEGA. També disponible a: iPhone i iPad (app universal), Android, Ordinador, PlayStation Network i Xbox Live Arcade.

RAUL ARRIBAS| Barcelona

El darrer Mobile World Congress vam poder veure per primer cop aquesta aventura d’en Sonic i en Tails a una Gaming Showcase que NVIDIA va preparar per a mostrar aquest i altres jocs que tenia en cartera per a la seva plataforma Tegra 3. El joc ja ha arribat als nostres dispositius i hem tingut la possibilitat d’analitzar-lo a una ASUS Transformer Prime, una de les tauletes tàctils Android amb aquesta arquitectura. SEGA sembla haver decidit tornar a les arrels i els darrers Sonic tornen a l’essència de la franquícia: joc bidimensional, velocitat en desplaçament lateral i escenaris divertits.

Una de les primeres sorpreses al executar el joc és que en Sonic no està sol. El mític Tails, el seu company d’aventures, és amb nosaltres i ens acompanyarà i ajudarà quan sigui necessari. Una de les claus del joc és aprendre a col·laborar amb aquesta guineu fidel ja que ens farà molta falta en determinats moments de l’aventura. En Sonic rep notícies que el Dr. Eggman ha tornat i juntament amb en Tails decideixen aturar-lo. El Dr. Eggman ha reparat en Metal Sonic i per tant l’enfrontament està servit. Sonic 4 Episode 2 succeeix a la línia temporal de la franquícia just després del mític Sonic CD.

Un dels aspectes que més crida l’atenció, com ja sol passar amb els jocs optimitzats per la plataforma Tegra 3, és el seu excel·lent apartat gràfic. El joc llueix espectacular i la qualitat dels seus gràfics està a l’alçada de les videoconsoles que tenim a casa. Uns escenaris més treballats, millors textures i més efectes d’il·luminació, comparat amb altres versions mòbils, són evidents tan bon punt comencem el joc. Els fons simulen escenaris de tres dimensions però el nostre moviment serà sempre lateral, en dues dimensions, com els clàssics de la saga. Tot es mou amb total fluïdesa i en alguns moments costa veure tot el que passa davant dels nostres ulls per la velocitat que agafa tot plegat.

Els escenaris són prou variats i haurem de guiar en Sonic per diferents entorns, fins i tot alguns d’aquàtics, els quals afegeixen la pressió de poder morir ofegat al ja estressant ritme que caracteritza els jocs d’aquesta saga.

Els jocs de Sonic sempre s’han caracteritzat per ser trepidants i requerir una gran habilitat i coordinació a l'hora de reaccionar amb el comandament. En aquest cas les sensacions que ens ha transmès el control tàctil del joc no han estat tot el satisfactòries que esperàvem i el control de l’eriçó blau amb les palanques virtuals, si bé és perfectament possible, no és tan precís com esperàvem. El joc es pot jugar amb control tàctil, no cal alarmar-se, però si aprofiteu la capacitat dels dispositius Android de connectar un comandament físic de videojocs, ja sigui per bluetooth o USB (en el cas de les tauletes), gaudireu del joc en millors condicions. Si a més connecteu el vostre dispositiu a una televisió d’alta definició mitjançant un cable HDMI l’experiència serà completa. El joc inclou també una modalitat multijugador cooperativa mitjançant l’enllaç entre dos aparells Tegra 3 per bluetooth o xarxa local.

Sonic 4 Episode 2 THD és un gran joc, adaptat molt bé als nostres dispositius mòbils. La mecànica de joc i l’aspecte gràfic són excel·lents i es tracta d’un joc altament recomanable tot i que el seu control, si no gaudim d’un comandament físic extern, pot resultar poc sensible per a un joc tan trepidant i ràpid com aquest. Un Sonic com els d’abans que torna a les arrels i ens fa recordar perquè els primers Sonic van triomfar tant a principis dels 90.

El millor

  • Excel·lent aspecte gràfic.
  • Joc trepidant.
  • En Tails.
  • Multijugador cooperatiu.

El pitjor

"Sonic és una icona per a tota una generació de videojugadors que van créixer amb les màquines de SEGA. La desaparició d’aquest maquinari i el dubtós rumb que va prendre la franquícia, innovant en la direcció errònia, van fer patir pel futur d’aquest eriçó, però propostes com la que tenim a les mans s’inspiren clarament en els seus orígens i tornen a portar-nos tota la diversió d’aquesta saga, adaptada de ple als nous temps."

stats