Anàlisi: Shadow Guardian HD

3 min

GameLoft s’està caracteritzant per fer molt bons videojocs per a plataformes mòbils, i molts cops jocs basats o molt similar a grans èxits de les consoles de saló. En aquest cas ens trobem amb el Shadow Guardian HD, que a primera vista s'assembla molt als Uncharted’s de la PlayStation 3. Estarà a l’alçada aquest cop?

Versió analitzada: Android HD. Versió analitzada:

Gènere: Acció en 3ra Persona.

Desenvolupat per: GameLoft.Desenvolupat per:

També disponible a: iPad, iPhone.

Shadow Guardian HD ens situa a la pell d’un ex-soldat americà que ara treballa com a periodista d'investigació. La nostra missió serà aturar un grup de mercenaris que busquen la Matèria Primera, una relíquia que està amagada a un temple i que si cau amb males mans podria fer causar molt de mal a la humanitat.

Com podem veure, l'argument és una mera excusa per a crear un videojoc en el que gaudirem de diferents nivells d’exploració, de plataformes i d’acció. Recorrerem temples abandonats a l’Índia, diversos santuaris i fins i tot arribarem a l’Antàrtida. El sistema de joc que haurem de fer servir en els tirotejos consistirà, sobretot, a cobrir-nos, apuntar i disparar, tot i que aquesta tasca se’ns facilitatarà molt amb el sistema d’auto apuntat. Per aquesta part la jugabilitat s’aproxima molt al sistema de l'Uncharted de Sony (salvant totes les distàncies, per descomptat). Per altra banda també hi ha molts passatges d’exploració i plataformes que es podria dir que s’han inspirat en Assassin’s Creed.

El sistema de control està basat en una mena de pad. Com sempre, això agradarà més a alguns i menys a d'altres, és cert que en ocasions en controlar el joc podem interferir en la visualitazció de la pantalla, però, amb tot, el control resulta accessible, i tampoc no se'ns acudeix millor manera de resoldre aquest apartat en un mòbil, fora de la solució especialitzada que presenten dispositius com el SonyEricsson XperiaPlay. Aquests controls responen bé, per bé que en alguna ocasió hem observat que el pad quedava fixat en una direcció per a resoldre això n'hi ha prou d'aixecar el dit de la pantalla un instant i tot torna a lloc.

Shadow Guardian HD crida l'atenció pels seus gràfics, sobretot. Hem jugat la versió per a LG Optimus 2X, que presenta unes textures millorades respecte de la versió estàndard. En executar-lo per primer cop després de la instal·lació ens demanarà autorització per a baixar un paquet de més de 500MB (un cop fet això el joc ocuparà al voltant d'1GB ). El mateix joc en un Samsung Galaxy S amb prou feines no excedeix l'espai de 300MB. Segons el dispositiu on l’executem ens trobarem amb uns gràfics més elaborats o més senzills, tot i així cap versió no desmereix el producte.

Els models dels personatges estan ben acabats, potser els manca una mica més de detall, si els comparem amb els escenaris, que aquí és on trobarem els millors gràfics. Tot es mou molt bé, i no sembla que estiguem jugant en un telèfon mòbil. El so compleix, sense destacar especialment. Una banda sonora decent, amb diferents melodies que ens acompanyaran en tot moment. Veus doblades en anglès (amb subtítols en castellà) i uns efectes sonors a l'alçada de l’apartat tècnic del títol.

La duració del videojoc és força correcta, tot i que no ens serà massa rejugable i que possiblement l'enllestirem amb entre tres i cinc hores. Potser resulta breu, però el preu és ajustat (uns 3 euros, la versió d’Android). Shadow Guardian HD no disposa de cap mode multijugador, tot i que tampoc no el trobarem a faltar, ja que resulta un títol prou complet.

El millor

  • Apartats tècnics.
  • Es controla correctament.

El pitjor

  • Història una mica fluixa.

En resum, un videojoc d’aventures i acció molt recomanable per a tothom que vulgui passar una molt bona estona. Si sou afeccionats a l'estil d'Uncharted o d'Assassin’s Creed, segurament Shadow Guardian HD us agradarà. Oriol Castellví (Sabadell, 1980), és desenvolupador d'aplicacions mòbils.

stats