Anàlisi: New Sokoban

Zoom

New Sokoban és un joc per a dispositius iOS dissenyat i creat a casa nostra. Es tracta d’una versió del clàssic joc Sokoban que s’adapta molt bé a les característiques tàctils d’aquests aparells.

IMG_0214.png Zoom

IMG_0214.png

Versió analitzada: iPhone.

Gènere: Puzle.

Desenvolupat per: Toni Sala.

Zoom

RAUL ARRIBAS| Barcelona

A Ara Vadejocs ens agrada donar a conèixer els productes generats a casa nostra i avui us portem un joc desenvolupat de forma independent per en Toni Sala: New Sokoban.

New Sokoban és un joc de tipus puzle on es fa pensar al jugador, presentant, com marquen els cànons d’aquesta mena de jocs, reptes cada cop més difícils i desafiants. La mecànica del joc és simple i s’aprèn molt ràpid, però dintre d’aquesta simplicitat el joc va adquirint una sèrie de matisos que fan que la resolució de les diferents pantalles acabin esdevinguen un autèntic repte, especialment si es vol aconseguir la puntuació màxima a cadascuna d’elles.

IMG_0219.png Zoom

IMG_0219.png

El joc presenta 50 nivells, i cada nivell té diversos camins per assolir l’èxit tot i que només un és l’òptim. Buscar i trobar aquest camí òptim és el que ens durà a aconseguir les màximes estrelles possibles. El joc s’integra amb Game Center i, per tant, aquestes estrelles poden significar quelcom més que una satisfacció personal, especialment si els nostres amics en tenen menys.

Els apartats gràfics i sonors no són destacables. No tenen aspectes negatius però tampoc brillen, d’altra banda habitual en aquest tipus de jocs. És cert que no aportarien gaire a la diversió però sempre s’agraeix qualsevol detall en aquest sentit.

IMG_0220.png Zoom

IMG_0220.png

On brilla New Sokoban és en la diversió i en la seva clara orientació a l’aparell al que va destinat. Les partides a New Sokoban son curtes, ràpides i divertides, i per tant molt adients per a un dispositiu mòbil. A més fa un ús excel·lent de la pantalla tàctil de l’iPhone i la resposta als nostres gestos és perfecte.

En definitiva, ens trobem davant un gran joc de tipus puzle, divertit i desafiant a parts iguals. És d’aquella mena de jocs que entren al teu telèfon mòbil i, hi juguis molt o poc, mai els esborres perquè sempre hi tornes a fer alguna partideta.

El millor

  • Mapes ben dissenyats.

  • Fa pensar, que no és poc avui dia.

El pitjor

  • Aspecte gràfic millorable.

Raul.jpg Zoom

Raul.jpg

"New Sokoban és un joc ideal per als dispositius als que és present. No ofereix la complexitat dels jocs dels grans estudis però sap fer-se el seu lloc des d’una implementació artesanal i independent."

[pe2-gallery class="alignleft" ]

IMG_0214.png Zoom

IMG_0214.png

IMG_0215.png Zoom

IMG_0215.png

IMG_0217.png Zoom

IMG_0217.png

IMG_0218.png Zoom

IMG_0218.png

IMG_0219.png Zoom

IMG_0219.png

IMG_0220.png Zoom

IMG_0220.png

IMG_0221.png Zoom

IMG_0221.png

IMG_0223.png Zoom

IMG_0223.png