Anàlisi: Flick Tennis College Wars

7 min

Els jocs esportius han format part des de sempre del món dels videojocs, i d’entre ells els de tennis sempre han gaudit d’un lloc privilegiat gràcies a la seva fàcil adaptació al món virtual. Avui us portem un joc de tennis per a iPhone que mira d’aprofitar les especials característiques d’aquest dispositiu per a adaptar aquest esport d’una forma original.

Versió analitzada:iPhone. Gènere:Simulador de tennis. Desenvolupat per:Rolocule Games. També disponible a: iPad.

RAUL ARRIBAS| Barcelona Els jocs esportius en general, i els de tennis en particular, semblen exponents ideals de videojocs que es poden jugar a estones, de forma esporàdica. Aprofitar un viatge en metro o tren per a fer un partidet de tennis és una forma de passar l’estona i fer més agradable aquest temps de desplaçament. Rolocule Games ha creat aquest joc precisament amb aquest objectiu en ment i ens ofereix un joc que permet fer partides tan llargues o tan curtes com nosaltres vulguem.

Flick Tennis College Wars comença amb partits de dificultat molt assequible però de mica en mica aquesta dificultat va augmentant fins a arribar a plantejar-nos verdaders desafiaments a les dificultats més altes. El joc ens ofereix tres modes de joc diferents: història, partit d’exhibició i multijugador local. Trobem a faltar un mode torneig que hi encaixaria com anell al dit, això sí.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

En el mode història encarnem en Kevin Adams, un jove de talent que vol obrir-se pas al món del tennis per a fer feliç el seu pare i arribar a ser escollit a l’equip d’una universitat. Aquest mode consta de 11 episodis, cadascun amb una introducció en forma de còmic i un partit per a posar a prova la nostra evolució com a jugador. Disputarem partits individuals i de dobles, a pistes diferents i contra adversaris amb característiques diverses que ens obligaran a afrontar els partits d’una forma diferent cada cop. El tipus de joc que ens pot servir per derrotar un jugador defensiu de fons de pista no ens servirà contra un adversari que es faci fort amb el servei i volea.

El mode exhibició ens permet configurar un partit com més ens agradi. Podrem escollir el nombre de jocs a disputar, la pista on jugarem el partit, si volem un partit individual o de dobles i el tipus d’adversari al que ens enfrontarem, tant pel que respecta al tipus de joc com a la dificultat. Alguns d’aquests aspectes també els podem deixar a l’atzar i per tant jugar un partit no tant preconfigurat per nosaltres.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

El mode multijugador local ens permet jugar contra una altra persona posant el mòbil entre els dos i jugant cadascú lliscant el dit a la nostra meitat de pantalla. Aquest mode es juga en visió zenital i quasi es podria dir que es tracta d’un joc diferent al del mode individual. Tot i que és d’agrair la inclusió d’un mode de joc com aquest el cert és que a la pantalla de l’iPhone es fa difícil gaudir-ne com es mereix. Aquest mode de joc és molt més adequat per a la versió d’iPad del joc, tot i que es pot disputar també al mòbil amb menys comoditat.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Els nostres oponents (i companys en el cas de jugar a dobles) es divideixen en quatre tipus de jugadors: fons de pista defensiu, fons de pista agressiu, voleiador i jugador de tota la pista. El tipus de jugador influeix, i molt, en la seva forma de jugar i en la forma que haurem d’afrontar el partit si el volem derrotar, i s'ha de destacar la feina feta per Rolocule en la IA ja que els jugadors es comporten de forma intel·ligent i adequada al seu perfil. També influirà el nivell de dificultat ja que no es el mateix jugar contra un oponent que està començant la seva carrera que contra un professional, que ens farà suar de valent si el volem derrotar. El joc incorpora 11 pistes de joc diferents amb un nivell de detall destacable que aporta molta varietat a l’experiència.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Els controls del joc és potser el que més defineix Flick Tennis College Wars ja que prescindeix totalment de palanques de joc virtuals i botons per a impactar la bola i ens presenta una mecànica de joc consistent en definir amb una lliscada de dits la direcció en que volem impactar la pilota. A més de la direcció podrem decidir quin tipus de cop volem fer amb la forma en que fem aquest lliscament amb els dits, no essent el mateix la forma d’indicar una deixada que un globus, per exemple. El joc incorpora un excel·lent tutorial per a que ens acostumem ràpidament a aquesta mecànica de joc i en pocs minuts la trobarem molt natural i encertada.

Gràficament el joc llueix a un molt bon nivell i els moviments dels jugadors per la pista, així com els d’impactar la pilota, són prou bons. El so tampoc desentona i tot i no presentar cap element destacable està a l’alçada del joc i ajuda a crear una atmosfera típica d’aquest esport.

Flick Tennis College Wars és un gran joc de tennis per als nostres iPhones que garanteix moltes hores de diversió si us agrada aquest esport. El seu original i encertat mode de control ens ajudarà a gaudir-ne i la seva alta capacitat de configuració ens permetrà jugar a cada moment el temps que tinguem a la nostra disposició.

El millor

  • El control tàctil.
  • Gran varietat de jugadors, habilitats, pistes i modes de joc.
  • Mode història.
  • Mecànica de joc.

El pitjor

"Als nostres iPhones, com passa amb totes les videoconsoles portàtils, hi acabem instal·lant bàsicament dos tipus de jocs: els que un cop acabats esborrem i els que es queden allà perque sempre hi acabem tornant a fer una partideta. Flick Tennis College Wars és un clar exemple d’aquest segon tipus, un joc al que hi jugues molt quan estàs gaudint del mode història i al que hi acabes tornant de tant en tant a disputar un partit d’exhibició quan tens una estoneta."

stats