Anàlisi: Expendable: Rearmed

4 min

Els jocs d’acció de desplaçament vertical o horitzontal van gaudir d’una època daurada fa ja un bon grapat d’anys. Tot i no desaparèixer mai, aquesta mena de videojocs va entrar en declivi quan l’augment de potència de les màquines va permetre oferir productes més complexes. L’arribada dels dispositius mòbils ha revifat el gènere i els nostres mòbils i les nostres tauletes estan rebent nombroses propostes d’aquest estil. Avui analitzem Expendable: Rearmed, un clàssic de Dreamcast que ha estat adaptat a dispositius Android.

Versió analitzada:Tegra Zone Tegra ZoneGènere:Acció de desplaçament vertical Desenvolupat per:Retrobomb RetrobombTambé disponible a:Android

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Expendable: Rearmed és un joc clàssic que va brillar a la SEGA Dreamcast, la darrera videoconsola que va veure la llum a la companyia de l’eriçó més famós dels videojocs. També va rebre una versió per a PC, i ara la gent de Retrobomb n'ha desenvolupat dues adaptacions: una per a dispositius Android en general, i una segona amb efectes addicionals per al dispositius equipats amb xips de la família Tegra d’NVIDIA, mitjançant la Tegra Zone. Nosaltres hem jugat a aquesta segona versió i aquí us portem les nostres impressions.

El videojoc que ens ocupa ens situa en un futur llunyà. La terra ha patit una invasió per part d’una espècie alienígena molt agressiva i de nosaltres depèn que la humanitat planti cara a l’enemic. La història no va gaire més enllà d’això, i tampoc no cal. Expendable: Rearmed és un joc que no enganya a ningú: l’objectiu és disparar a tot el que es mogui i passar-s’ho bé de forma ràpida i directa, sense haver de prestar atenció a la història ni a cap altre aspecte col·lateral. Acció desenfrenada, armes poderoses, nombrosos enemics i explosions espectaculars, ni més ni menys, i executat tot de forma excel·lent. Es pot afirmar que ens trobem davant d’un producte que sap el que vol, i ho executa molt bé.

El disseny de nivells és molt encertat per a una plataforma com un dispositiu mòbil ja que ens permet fer partides de 5 o 10 minuts amb facilitat, cosa que fa que s'adapti a la perfecció a un dels usos majoritaris que se li donen a un telèfon a l’hora de jugar. Cada nivell ens presentarà un repte similar: haurem d’avançar en sentit vertical mentre ens defensem de les variades onades d’enemics que van sortint al nostre encontre, amb l’objectiu d’arribar al final del capítol i enfrontar-nos a l’enemic final de cada nivell. Els paratges per els que ens mourem donen prou llibertat com per a poder escollir per on avançar en determinats moments, o planificar si volem desviar-nos a per subministraments o no, però no arriba a ser prou complicat com per a implicar pèrdues o desorientacions.

Els gràfics no són el millor que hem vist a un dispositiu mòbil però compleixen, i destaquen en l’objectiu de buscar l’espectacularitat a cada moment. Els modelats dels personatges i algunes seccions d’escenari són millorables, però les armes i les explosions estan molt ben aconseguides. Com ja és habitual, els jocs que disposen de versió per a Tegra Zone presenten millores visuals que els fan més realista. En aquest cas la il·luminació, i per tant també les ombres, són molt més treballades, i això fa que l’aspecte final del joc sigui clarament millor a simple vista. El so del joc tampoc brilla amb llum pròpia però és bo, compleix sense problemes el que s’espera d’ell.

El punt més delicat d’aquest Expendable: Rearmed és el control. Jugar amb fluïdesa amb els controls tàctils que implementa per defecte el videojoc pot arribar a ser una mica complicat al començament ja que haurem de tocar varis botons virtuals, a més de ser un joc on l’habilitat i la precisió són importants, aspectes que són penalitzats en controls d’aquest tipus. Com a contrapartida positiva el joc permet gaudir-ne amb comandament físic, i és compatible amb els principals controladors del mercat, com molts dels jocs presents a la Tegra Zone. Us recomanem gaudir-lo amb comandament, l’experiència de joc millora molt i és molt més divertit fer-ho així.

La dificultat del videojoc està ben mesurada i no resulta ni massa fàcil ni desesperant. La duració de la campanya és d’unes sis hores tot i que, per la seva naturalesa, rejugar-lo és quasi igual de satisfactori que gaudir-lo per primera vegada, gràcies a la gran varietat d’armes disponibles i a la preponderància de l’acció per sobre de la història.

Expendable: Rearmed és un joc molt recomanable, on rebem molt pel preu que té. El lema del joc és molt clar: dispara a tot el que es mogui, i passa-t’ho bé. Podem afirmar que la gent de Retrobomb ha aconseguit l’objectiu.

El millor

  • Acció directa i desenfrenada.
  • Diversió des del primer minut.
  • Molt rejugable.
  • Molt encertat per la plataforma.

El pitjor

"Tot i que les propostes més complexes que arriben, des de fa ja un temps, als telèfons intel·ligents ens tenen meravellats, productes com Expendable: Rearmed són necessaris i benvinguts. Es tracta d’un joc ideal per a estones curtes on vulguem passar-ho bé des del començament. D’aquella mena de jocs que un cop entren al teu dispositiu rarament en surten."

stats