Anàlisi: Dark Meadow: The Pact

4 min

La nova plataforma d’NVIDIA per a dispositius Android, anomenada Tegra 3, comença a arribar a les botigues i amb ella comencem a veure jocs amb una qualitat tècnica mai abans vista a la plataforma de Google. Avui portem la versió millorada d’un joc que ja fa uns mesos que poden gaudir els usuaris d’iOS que promet mantenir les bondats del joc i oferir una versió augmentada a nivell tècnic.

Versió analitzada:Tegra Zone. Gènere: Horror, supervivència, acció en primera persona. Desenvolupat per:Phosphor Games. També disponible a: iPad, iPhone

RAUL ARRIBAS| Barcelona

L’evolució de les plataformes mòbils manté un ritme imparable que no té comparació amb cap altre sector tecnològic. Fa poc no podíem ni somiar amb poder gaudir de jocs amb unes característiques tècniques com les que presenta aquest joc de Phoshor Games, que ja era visualment excel·lent a la seva versió de dispositius iOS però que amb aquesta versió per a dispositius equipats amb Tegra 3 llueix a un nivell espectacular. De fet el nivell és tan bo que us recomanem que ho comproveu per vosaltres mateixos directament a l’aparell ja que les captures de pantalla que il·lustren aquesta anàlisi no li fan justícia. A més el joc és gratuït, ja que es financia amb publicitat i compres in-game totalment opcionals, i per tant no hi ha excusa per a no donar-li una oportunitat.

Dark Meadow: The Pact és un joc en primera persona on la història té un pes molt important. Despertem a un hospital abandonat i parcialment envaït per la natura, sense saber on som, i no triguem en rebre la visita d’un misteriós home en cadira de rodes que ens parla d’una bruixa i de col·laborar per a poder fugir d’aquest indret. A partir d’aquest moment comença una aventura per els passadissos del recinte que ens durà a descobrir part de la història, enfrontar éssers sobrenaturals i perseguir aquesta bruixa, sempre amb l’ajuda d’aquest home de la cadira de rodes que diu portar molts anys atrapat aquí. Un joc d’horror i supervivència amb una història de qualitat.

El joc es presenta en primera persona però sense llibertat de moviment. No podrem moure’ns com a un joc en primer persona a l’ús sinó que ens haurem de desplaçar per punts predeterminats de l’escenari, en la línia de les aventures gràfiques. A cadascun d’aquests punts podrem pivotar i mirar en totes direccions, descobrint en fer-ho informació, bosses d’or o d’altres sorpreses, a més de creuar portes per accedir a una nova secció de l’edifici.

En el nostre passeig per l’hospital ens trobarem una amplia varietat d’enemics que voldran acabar amb nosaltres als quals podrem disparar mentre s’apropen i, un cop a sobre nostre, lluitar amb ells cos a cos. El sistema de combat és dinàmic i intuïtiu tot i que pot arribar-se a fer una mica repetitiu als que busquin una experiència de combat profunda. La varietat d’armes tracta de compensar aquesta monotonia del sistema de combat. Una de les peculiaritats del joc és què succeeix quan un enemic ens derrota... i com el joc evoluciona a partir d’aquell punt.

L’aspecte gràfic del joc és excel·lent gràcies a la bona feina de Phosphor Games, al motor Unreal Engine 3 i a les capacitats de l’arquitectura Tegra 3 d’NVIDIA. Com dèiem al començament val la pena que ho comproveu per vosaltres mateixos. Nosaltres l’hem analitzat a un HTC One X, una autèntica meravella per a jugar a videojocs, i la impressió no podia ser millor. La sensació de tenir a les mans una veritable consola portàtil de videojocs, amb la seva espectacular pantalla de 4,7”, és digne de destacar. El so també ha estat cuidat fins al darrer detall. Les veus dels personatges són de molta qualitat i gaudir-lo amb auriculars és una experiència sensacional

Dark Meadow: The Pact és segurament el màxim exponent en quant al seu gènere a qualsevol dispositiu mòbil, i aquesta versió per a Tegra Zone sembla assolir el que els seus desenvolupadors desitjaven des del començament, oferint una qualitat tècnica excepcional a un joc ja de per sí excel·lent.

El millor

  • Gratuït.
  • Qualitat gràfica.
  • Qualitat sonora.
  • Història i ambientació.

El pitjor

"Poder gaudir d’un joc com Dark Meadow: The Pact en un terminal com l’HTC One X, amb la seva excel·lent pantalla de 4,7”, és una experiència que no te res a envejar a gaudir de jocs en una videoconsola portàtil. Cada dia queda més clar que lluny de ser propostes enfrontades resulten ser excel·lentment complementàries. Si us agraden els jocs d’horror i supervivència i les bones històries no dubteu amb aquest joc."

stats