Anàlisi: ARMA II: Firing Range

4 min

Establerta a Praga des dels seus inicis la companyia Bohemia Interactive va sorprendre al món el 2001 amb Operation Flashpoint: Cold War Crisis, un simulador bèl·lic d’alt component tàctic i molt realista. Fins ara mai s’havien aventurat fora del món PC, més enllà d’una adaptació per a Xbox del seu primer joc, i ara arriben al mercat mòbil amb la intenció de deixar el seu segell.

Versió analitzada: Tegra Zone.

Gènere: Galeria de tir. Desenvolupat per: Bohemia Interactive. També disponible a: iPad (TBA), iPhone (TBA), Android.

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Corria l’any 2001 quan el món va rebre un joc d’un desconegut estudi txec anomenat Operation Flashpoint: Cold War Crisis. L’estudi en qüestió era Bohemia Interactive, el joc arribava distribuït per Codemasters i va ser un èxit automàtic de crítiques i vendes.

Operation Flashpoint: Cold War Crisis era un simulador bèl·lic que buscava apropar-se a la realitat molt més que els altres grans jocs bèl·lics del moment. Ho va aconseguir de tal manera que fins i tot l’exèrcit dels Estats Units els van encarregar una versió adaptada per a fer-lo servir d’entrenament i simulador entre les seves tropes.

Després de publicar dues expansions anomenades Red Hammer i Resistance Bohemia Interactive i Codemasters van tenir les seves discrepàncies i finalment van anar per camins separats, quedant el nom comercial d’Operation Flashpoint en mans de Codemasters. Bohemia Interactive va continuar el desenvolupament de la saga sota el nom Armed Assault, també conegut per ArmA, publicant fins i tot una segona part anomenada ARMA 2. ARMA 2 va rebre expansions seguint la línia traçada des del començament amb els jocs de la companyia.

Ara que està anunciat ARMA 3 per a l’any que ve ha aparegut una proposta mòbil a la botiga Tegra Zone per a dispositius mòbils amb el xip Tegra d’NVIDIA anomenada ARMA II: Firing Range. No és una adaptació de cap dels jocs de PC de la saga ja que es tracta d’un simulador de tir, no d’un simulador bèl·lic.

El joc ens presenta una gran quantitat d’armes de mà, des de pistoles a fusells, i ens presenta diferents exercicis de pràctica de tir per a que demostrem la nostra punteria. Hi ha tres escenaris diferents a on posar-nos a prova, i cadascun d’ells té diferents paràmetres configurables per anar augmentant la dificultat cada cop més fins a esdevenir autèntics desafiaments. A més l’estudi txec ha estat fidel a la seva preocupació per reflectir els comportaments de cada arma i per tant haurem de tenir en compte el diferent comportament i retrocés de cadascuna d’elles al fer-les servir.

La quantitat d’armes és molt gran i avarca diferents fabricants i nacionalitats, però ens hagués agradat disposar de més modalitats de pràctica. Cada arma ve acompanyada d’una detallada descripció que ens donarà molta informació al respecte, fet que farà gaudir als afeccionats a la informació militar veraç.

L’aspecte gràfic de tot és molt bo amb un realisme sorprenent, i el so efectuat per cadascun dels artefactes és molt satisfactori. El joc també incorpora taules de classificacions globals que ens permetran comparar-nos tant amb amics com amb desconeguts per tal de descobrir com en som de bons, o de dolents, disparant les diferents armes disponibles.

En definitiva ARMA 2: Firing Range és un joc que tot el que fa ho fa molt bé, però que fa poques coses. Queda a mig camí d’un joc i d’una demo tècnica, i no ens estranyaria que de fet aquesta primera incursió al mercat mòbil fos una pedra de toc per part de Bohemia Interactive de cara a desenvolupar algun projecte de major envergadura en aquest món portàtil.

El millor

  • Aspecte gràfic.
  • Gran quantitat d’armes.
  • Nivell d’informació i detall en cadascuna de les armes.
  • Taules de classificacions.

El pitjor

"ARMA 2: Firing Range és un gran simulador de tir, però només això. Un es queda amb la sensació que aquesta primera incursió de Bohemia Interactive al món mòbil ha estat una feina molt ben feta però a la que hi han dedicat pocs recursos, més com a prova de concepte que com a joc en sí mateix. Si voleu una gran galeria de tir aquest és el vostre joc, però si espereu un joc bèl·lic amb missions haureu de seguir esperant." [pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Comenta-ho al fòrum

stats