PALADARS
Cultura 26/04/2013

De tapes amb tecnologia digital

Vilanova i la Geltrú posa en marxa una ruta gastronòmica connectada a les xarxes socials

Eva Rexach
2 min

Una bona mostra de l'impacte que tenen les noves tecnologies en les nostres activitats més quotidianes és la iniciativa del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, que ha posat en marxa una ruta de tapes que les xarxes socials convertiran en alguna cosa més que una simple passejada.

Fins al 12 de maig, 48 establiments d'aquesta localitat del Garraf oferiran una tapa acompanyada d'una cervesa a un preu únic de 2,50 euros. Cada tapa tindrà un vessant solidari, perquè 20 cèntims aniran destinats a la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú; així doncs, la proposta és alhora suculenta i generosa.

UNA RUTA AL MÒBIL

La principal novetat, però, és que la ruta es podrà seguir a través de l'aplicació gratuïta per a mòbils Layar, que permetrà fer-ne el recorregut virtual, veure les tapes que s'hi ofereixen i votar la millor proposta, i tant a Facebook com a Twitter i Instagram s'hi podrà participar compartint imatges i comentaris. A més, els participants de la ruta podran guanyar diversos premis, des d'un viatge en veler a lots de vins, àpats de franc en restaurants de Vilanova, entrades per a museus i massatges relaxants.

La ruta VNG vol tapes (que enguany celebra la segona edició) és un exemple de com la creativitat defineix la gastronomia contemporània: contrastos de sabors i de textures, productes de la terra, combinacions atrevides d'ingredients…

MINIATURES GASTRONÒMIQUES

Algunes mostres: pa fregit amb ricotta aromatitzada amb oli de trufes i llavors de rosella, gírgoles saltades amb pebrot del piquillo i palla de porro fregit amb oli verd a les fines herbes (36 Bis Celler); la brotxeta de carxofes, musclos, espàrrecs, olives i vinagreta (Bar Rosso); el misteriós Pentagrama de carn d'olla amb secretito del Miguel Ángel (Els Sentits); el minientrepà de pa fet amb tinta de sípia, amb crocant de pistatxo i brie, pebrot del piquillo i bacó cruixent (La Sidrería); o el cruixent de botifarra negra, cansalada slow cooking i caneló de patata i trinxat (El Local).

Al Lotus fan una de les seves populars torrades amb ceba caramel·litzada, botifarra blanca i formatge blau, i el modernista Nostàlgic aposta per una crep amb camembert, bacó i salsa de formatge. Altres establiments, com el popular L'Arengada, han optat pels clàssics i ofereixen un mar i muntanya de mandonguilles amb gambes, com també ho fan al Bar Avenida Deportes (pop a la gallega); el Bar Mónaco (hamburguesa casolana amb salsa de moixernons); la galta de vedella de La Bona Tapa, els callos de la casa del Pepitu's, o el timbal de la Cerdanya que proposen al restaurant Infinit.

En canvi, hi ha qui aposta per receptes foranes, com la cubanada de iuca i mojo guarnida amb ropa vieja del Petit Cafè, el choripán reinterpretat pel Vila Rambla i la tapa turca de Can Turkys. I, esclar, tractant-se de Vilanova, no hi poden faltar les tapetes de xató, com la barqueta de xató del Celler Willy Vins i el xatonet del Frankfurt Barlovento.

stats