PALADARS
Cultura 22/02/2013

La setmana gironina més gastronòmica

Us presentem cinc restaurants per gaudir al màxim durant la setmana més suculenta de Girona

Eva Rexach
2 min

Diumenge comença a Girona el Fòrum Gastronòmic, que reunirà durant tres dies alguns dels representants més destacats de la cuina catalana i forana. Hi haurà tallers amb degustació, conferències, diàlegs sobre productes de la terra i la màgia del vi, i també una programació dedicada al públic infantil. A la web www.forumgirona.com hi trobareu tota la informació; nosaltres us suggerim alguns restaurants perquè pugueu organitzar-vos uns dies d'allò més gourmands.

TASTETS I DIVERTIMENTS

Situat en ple cor del casc antic de Girona, el Mimolet ofereix plats de temporada amb la tarifa plana. Per 30 € (celler a part) podeu triar el que vulgueu: terrina de foie glacejada amb puré de poma, tàrtar de tonyina amb alvocat i daus de gintònic, peus de porc sense feina amb mongetes del ganxet i calamars… Les postres estan assessorades per Damian Allsop, mestre de Jordi Roca. Acaben d'obrir un espai anomenat Il Divertimento, més íntim, on fan tastets i copes, per uns 12-15 € (només a les nits). També hi fan menú de migdia a 15,90 €.

PETIT I AMB CARÀCTER

Un petit restaurant que ofereix cuina casolana amb tocs creatius. A l'Occi hi trobareu tant un tàrtar de vedella com un carpaccio de gambes o uns celebrats arrossos. Paren especial atenció als formatges i als plats de caça, quan és temporada.

El xef, Sergi Ballús, és membre de l'associació Bons Fogons, que organitza periòdicament jornades gastronòmiques (pròximament: la de l'arròs). Per al dia 24 tenen previst un sopar a deu mans amb plats com la perdiu en dues textures i el cebiche de vieira i llagostins. El menú del dia surt per 18 €.

EL GERMÀ PETIT DEL MASSANA

Pere Massana, que té una estrella Michelin al seu restaurant Massana, va obrir fa dos anys el Nu, pensat per oferir alta cuina en miniatura en un espai més informal i desenfadat, amb una barra per a 14 comensals situada davant els cuiners. Cuina de fusió oriental amb arrels catalanes i mediterrànies: tàrtars, cebiches , sashimis i receptes amb algues. Oposat al Massana, més clàssic, però amb el mateix nivell d'exigència. El menú gastronòmic surt per 45 €.

GIRONA TAMBÉ TÉ 'WINEBARS'

Roger Viusà, exsommelier de l'Hotel Omm i subcampió del món de sommeliers el 2008, ha obert recentment un bar de vins al lloc ideal: la plaça del Vi. Un local desenfadat, per perdre-hi la por, amb 350 referències per acompanyar amb tapes senzilles (croquetes, truites, embotits) o cuina més elaborada (amanida de cansalada viada Joselito amb col i pinyons, guisat de rap, Parmentier de calamars, espatlla de xai al forn…).

CUINA FLORIDA

Quan era petita, la Iolanda Bustos menjava flors, acostumada a les receptes medicinals que feia la seva mare. De manera autodidacta (però envoltada d'experts biòlegs de Flora Catalana i el Centre Tecnològic Forestal), ha desenvolupat a La Calèndula una cuina original i plena de colors i gustos, molt estacional (hi ha flors que només duren 15 dies) i arrelada a la natura.

Ella mateixa cultiva algunes de les flors; les altres les compra o les cull dels boscos. El caneló de poma amb botifarra de perol i pesto de flors i la sopa de borraines silvestres amb garbuix cruixent de pasta i ou escaldat, per exemple, són dos dels seus plats més celebrats. També fa maridatges temàtics dedicats al vi o a la literatura.

stats