OBLADI-OBLADA
BIBIANA BALLBÈ

Sam Christmas, llibertat i perill

Fer fotos, viatjar i anar amb moto. A partir de les seves tres passions vertebra la resta: la feina, el lifestyle, la personalitat i els objectius a la vida.  

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

Sense elles no seria qui és ni faria el que fa. Ni hauria arribat on ha arribat = a treballar per a clients com Volvo, a retratar actors com Michael Fassbender o a publicar per a edicions com The Saturday Times. No fa fotografia de carrer perquè creu que el detindrien i va deixar la il·lustració perquè no es veia tantes hores tancat en un estudi. Inquiet, curiós emocional i positiu. La inspiració la troba en l’aventura, la gent i els diferents llocs on para, en la sensació de llibertat i de perill. Per a ell, el que ha de tenir un bon fotògraf és passió per capturar passió. I ho té clar: una fotografia ha de transmetre algun tipus d'emoció SEMPRE.

FOTOS = PERSONALITAT
Què és el que més t’agrada de la teva vida? Les meves relacions, treballar del que m’agrada i tenir una bona moto per viatjar. ¿De la teva feina? Conèixer molta gent peculiar i el fet de viatjar i no parar de conèixer llocs nous. ¿I de viure a Londres? La gent. És molt inspiradora. ¿Ets com són les teves fotos? Totalment. Les fotos són un clar reflex del que m’interessa i de la meva personalitat. Què més et defineix? El meu altre 'hobby': conduir motos. ¿I el teu 'lifestyle'? També. El meu estil basat a viatjar i anar amb moto alimenten la fotografia. I viceversa.

SEDENTARISME < FOTOGRAFIA
Quan vas saber que volies ser fotògraf? Relativament tard. Primer vaig estudiar il·lustració i, tot i que m’agradava, no tenia prou potencial perquè la feina m’acabés portant a viatjar molt. I no volia passar-me el dia dins d’un estudi. Ho tenia claríssim. Per això vaig decidir provar la fotografia. Quan vas poder començar a guanyar-t’hi la vida? Fa cinc anys, quan vaig deixar de ser 'assistant' d’un fotògraf. Des de llavors, com és el teu dia a dia? Simplement genial.

PASSIÓ & EMOCIÓ
Què ha de tenir un fotògraf? Interès i passió per capturar el que és la passió. I una bona foto? Ha de transmetre una emoció. T’ha de fer sentir alguna cosa, sigui el que sigui.Com són les teves? Moments autèntics amb vocació estètica.Com han evolucionat? Han esdevingut més suaus amb el temps. Com tu? Segurament.

NATURA = TOT
Què t’inspira? L’aventura, la gent, els llocs.Què tenen les motos que t’agraden tant? La sensació de llibertat. Aventura i perill. La natura? La natura ho és tot. El blanc i negre? L’atemporalitat i el plaer estètic per treballar-hi. I els retrats? La necessitat d’haver d’establir una certa confiança amb el subjecte. Cada persona és diferent i cada retrat és diferent però sempre és una experiència fascinant.

FUTUR = CÀMERA
Què més t’agradaria capturar amb la càmera? Més recentment he provat la  fotografia de paisatges i m’encanta la fotografia de carrer, però amb l’equip que utilitzo –gens discret– probablement em detindrien. Malauradament avui dia la gent està molt paranoiaca amb les fotografies públiques. És un tema que costa. ¿De quin treball estàs més orgullós? De la ruta que vaig documentar des de Londres fins a Biarritz passant per Edwin. Crec que vaig saber capturar l’esperit d’aventura, la sensació d’anar amb moto i l’amistat. I això se m’ha valorat. On et veus d’aquí 10 anys? Afortunadament fent el mateix, amb una mica més de llibertat econòmica per poder realitzar més projectes personals. Però sempre fent fotos? Sempre.