PLAY

5 raons per prendre un Negroni

Per què Empar Moliner se saltaria el dinar i faria un vermut etern

Molts de nosaltres en diem "fer el vermut", no pas "fer l'aperitiu". Perquè, per a molts de nosaltres l'acte d'obrir la gana amb les quatre olives, les patates rosses i les anxoves (si pot ser en taula de marbre blanc) dels dies de festa abans de dinar, sempre s'acompanya amb un got de vermut. Jo em saltaria el dinar i faria només un vermut etern. Adoro les begudes amargues i les menges salades. I és per això que el Negroni és un dels còctels que més estimo i que més m'agrada per a l'hora del vermut. Perquè conté vermut. Un terç de ginebra, un de Campari i un de Martini Rosso (el negre, que en diem nosaltres). Es pot preparar directament, amb glaçons, en un got old fashioned (el got baix de cul gruixut), però a mi m'agrada preparar-lo en got mesclador i servir-lo després en la copa que ja coneixem com a copa Martini.

1-Perquè és amarg i vermell i no agrada a tothom.

2-Perquè és aperitiu, i això vol dir que es pot prendre a les dotze del migdia, l'hora que John Cheever considerava que ja es podia començar a beure. Abans li semblava lleig, però solia fer trampes.

3-Perquè anar amb talons de tant en tant està bé. I per prendre un còctel, jo sempre em posaria talons.

4-Perquè un cop a la vida tothom ha de demanar un combinat que es pugui servir en copa Martini (i que no sigui un gelat).

5-Perquè no hi ha res més divertit i solemne que entrar en una cocteleria fosca, seure a la barra, treure alguna cosa per llegir i demanar un Negroni.