Golafre 365

Qui salvarà el rock'n'roll?

Vuit dies de golafreria total a NY (i 3)

Qui salvarà el rock and roll? / FOTO: INSTAGRAM.COM/YUMMYSTRADANAKIS Zoom

Tercer i últim capítol de les meves gastroaventures per Nova York. Vaig per feina, doncs: hey ho, let's go! Nishi Momofuku (232 8th Avenue) és el penúltim dels locals de l'empori Momofuku del xef David Chang i el primer a obrir al West Side novaiorquès. Em quedo amb les ganes de tastar el seu famós ramen, però rebaixo el drama amb un jajangmyeon –plat de noodles a l'estil chili pan mee amb salsitxa de porc i ou ferrat– i un bun de porc –un porc cruixentíssim amb cogombre i salsa hoisin– que em du a plantejar-me seriosament sol·licitar asil golafre als Estats Units.

Russ & Daughters (179 East Houston St) és un autèntic museu dels fumats i dels appetizers de tradició jueva fundat per l'emigrant polonès Joe Russ l'any 1914. És vox populi que s'hi preparen alguns dels millors bagels de la ciutat, però com que tot just acabo de lluitar amb el monstre de pastrami que preparen al veí Katz's Delicatessen, em decanto per unes delícies de galeta farcides de gelatina i recobertes de xocolata.

Cau la nit i el cos demana gresca. Enfilo cap amunt per Avenue B, arribo al número 99 i m'agenollo davant la porta del Manitoba's, el bar propietat de Richard Handsome Dick Manitoba –Richard Blum al passaport–, el cantant fatxenda de The Dictators, històrica banda protopunk formada l'any 1974, encara en actiu. A les parets hi llueixen fotografies originals d'alguns dels seus companys de generació –Patti Smith, Blondie, New York Dolls, Sid Vicious...– i el fil musical invita a deixar-se endur per les passions més baixes. Dit i fet: surto a buscar una Meat Lover's pizza de massa finíssima a Gruppo (98 Avenue B), torno al Manitoba's i me la cruspeixo regada amb xopets de Jack Daniel's.

En un dels seus himnes The Dictators es preguntaven qui salvarà el rock'n'roll. Ho tinc claríssim: els golafres!