Propostes
Borja Duñó Aixerch

Setmana del 'Play', 3-9 de març de 2017

Setmana del 'Play', 3-9 de març de 2017 Zoom

Hugh Jackman torna a treure les urpes a 'Logan'

Hugh Jackman torna a encarnar el mutant dels X-Men a les ordres de James Mangold. Es tracta, però, d'un heroi crepuscular i d'una pel·lícula més violenta, no apta per als més petits tot i el protagonisme de la jove X-23, amb els mateixos poders que Logan.

Maika Makovski inaugura el Mud 2017

Aquest dijous, 9 de març, Maika Makovski & Brossa Quartet enceta una nova edició del Mud, el Festival de Músiques Disperses de Lleida, que enguany, com a gran cap de cartell, compta amb el llegendari Donovan, en un concert únic a Catalunya.

Marc Chornet dirigeix un Lorca contemporani

Després de Hamlet, Top girls i Romeu i Julieta, els Projecte Ingenu tornen a la càrrega amb un altre clàssic: Yerma. L'obra de Lorca constitueix tot un repte que la jove companyia afronta a contracorrent, sense por i des de la seva filosofia de slow theatre.

La pesca del silur, turisme de mascles?

Sobre “la pesca del silur entesa com un fenomen social des del qual es construeixen i recreen les masculinitats tradicionals, hegemòniques i dominants”. Berta Canela, seleccionada a la Sala d'Art Jove 2016, reflexiona sobre el “turisme machisirulo” a l'Ebre.

Creadores contemporànies a Palo Alto

Amb l'edició Contemporary girls, Palo Alto Market aposta aquest cap de setmana pel talent que es conjuga en femení en els camps de la música, la gastronomia, l'art, el disseny i l'artesania. Amb concerts de Kinsale, Pavvla, Marga Mbande, Lauren Nine, Zeidah i altres.

Soleá Morente, flamenca 'indie'

La filla mitjana d'Enrique Morente ha trobat una veu pròpia seguint el camí del flamenc-rock experimental que va iniciar el seu pare amb el disc Omega (1996) i que ella ha continuat amb Los Evangelistas i col·laborant amb músics de l'escena independent.

Pioneres de la música electrònica

De Clara Rockmore a Daphne Oram, Delia Derbyshire, Else Marie Pade, Éliane Radigue, Pauline Oliveros… Xavier Riembau àlies DJ Diego Armando aportarà llum a l'apassionant i sovint invisible aportació femenina a la música d'avantguarda.